ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κικίλιας στην El Mundo: Οι τουρίστες θα απολαύσουν την Ελλάδα

15:08 - 20 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Κικίλιας στην El Mundo: Οι τουρίστες θα απολαύσουν την Ελλάδα
Η τουριστική εμπειρία του φετινού καλοκαιριού μπορεί να είναι κάπως διαφορετική σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια, με περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά οι τουρίστες θα μπορέσουν να κάνουν μια υπέροχη επίσκεψη στην Ελλάδα το καλοκαίρι, αρκεί η πανδημία διεθνώς να βρίσκεται σε καθοδική πορεία, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

Το δημοσίευμα κυκλοφόρησε με τίτλο: "Βασίλης Κικίλιας, Υπουργός Υγείας της Ελλάδας στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Οι τουρίστες θα μπορέσουν να απολαύσουν την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι".

Ερωτηθείς σε ποιους παράγοντες βασίστηκε ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού απάντησε πως η επιτυχία βασίζεται κυρίως στους εξαιρετικούς επαγγελματίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, το διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό, καθώς επίσης στο ΕΚΑΒ, τους επιστήμονες και το προσωπικό του ΕΟΔΥ, που κατάφεραν να εντοπίσουν το πρώτο κρούσμα.

"Λάβαμε τα αναγκαία μέτρα εγκαίρως κι έτσι προστατέψαμε τους πολίτες. Ορίσαμε 13 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη τη χώρα, πραγματοποιήσαμε πάνω από 30 προσομοιώσεις, ορίσαμε μια Επιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα", σημειώνει.

"Από τα μέσα Ιανουαρίου προετοιμάζαμε την επιχειρησιακή διαθεσιμότητα του ελληνικού συστήματος υγείας, σε όλα τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Υγείας. Τον ίδιο μήνα, προετοιμάσαμε ένα σχέδιο δράσης μαζί με τον ΕΟΔΥ, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ από την αρχή ήμασταν σε συνεχή επαφή με τον ΠΟΥ", τόνιζει ο κ. Κικίλια.

Αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα του τουριστικού τομέα, ο οποίος είναι από τους πλέον σημαντικούς για την Ελλάδα είπε πως η τουριστική εμπειρία του φετινού καλοκαιριού μπορεί να είναι κάπως διαφορετική σε σύγκριση με τα περασμένα χρόνια, με περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά οι τουρίστες θα μπορέσουν να κάνουν μια υπέροχη επίσκεψη στην Ελλάδα το καλοκαίρι, αρκεί η πανδημία διεθνώς να βρίσκεται σε καθοδική πορεία.

"Δεδομένου ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, νομίζω πραγματικά ότι θα πρέπει να ενεργήσουμε όλοι μαζί, με αλληλεγγύη. Αλλά ελπίζουμε ότι η λέξη "αλληλεγγύη" δεν θα μείνει κενή περιεχομένου. Αποτελεί μια αξία, μια αρχή που πρέπει να διέπει τον κόσμο, ειδικά σε καιρούς κρίσης άνευ προηγουμένου, όπως η παρούσα κρίση. Η Ελλάδα αποτελεί θετικό παράδειγμα στη διαχείριση αυτής της κρίσης, αλλά τώρα ετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι", τόνισε.

"Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εγγυηθούμε τη στήριξη του ελληνικού συστήματος υγείας στις ΜΕΘ. Έχουμε αυξήσει τις κλίνες ΜΕΘ από 565 σε 1.017, έχουμε προχωρήσει σε νέες προσλήψεις άνω των 4.000 επαγγελματιών υγείας και έχουμε δημιουργήσει μια "αερογέφυρα" για προμήθεια υγειονομικού υλικού άνευ προηγουμένου, εν μέσω διεθνούς διαμάχης για προμήθεια ιατρικού υλικού. Επιπλέον, έχουμε λάβει δωρεές από 865 ιδιωτικούς οργανισμούς, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε 89 εκατ. ευρώ".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.