ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού χωρίς καραντίνα-Οι κομβικές ημερομηνίες

18:44 - 20 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού χωρίς καραντίνα-Οι κομβικές ημερομηνίες
Το σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού παρουσίασε την Τετάρτη ο Χάρης Θεοχάρης. Το σχέδιο σύμφωνα με τον υπουργό βάζει μπρος στον τουρισμό "με ασφάλεια των εργαζομένων, σεβασμό στους επισκέπτες, στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων".

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting, ενώ την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία. Επίσης, στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύμματα.

Στις 15 Ιούνιου επίσης θα υπάρχουν πτήσεις από το Ελ. Βενιζέλος, ενώ από την 1η Ιουλίου θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας σε διεθνείς πτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη η «απελεύθερωση» των επισκεπτών από όλα τα αεροδρόμια από 1ης Ιουλίου θα γίνει από όλες τις χώρες με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις με επιδημιολογικά κριτήρια.

Όπως είπε o υπουργός, θα καθοριστεί η λίστα των χωρών και εξήγησε ότι «απελευθέρωση» σημαίνει είσοδος χωρίς τεστ και χωρίς καραντίνα, αλλά θα υπάρχει δικαίωμα για δειγματοληπτικά τεστ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών με εξασφάλιση ελέγχων και συνεργαζόμενους γιατρούς, καθώς και επιχειρησιακό πλάνο διαχείρισης των κρουσμάτων με γιατρό καταλύματος, χώρους καραντίνας και μεταφορά σε δομή υγείας.

Μέτρα Στήριξης

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουρισμού, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- την επέκταση δικαιώματος αναστολής σύμβασης εργασίας έως και τον Ιούλιο, τη μείωση ενοικίου επιχειρήσεων 40% έως και τον Αύγουστο, το νέο μηχανισμό ενίσχυσης απασχόλησης «SURE» μέχρι και τον Σεπτέμβριο, την ενίσχυση των εποχιακά απασχολούμενων, την επιστρεπτέα προκαταβολή, τη μείωση προκαταβολής φόρου, τη μείωση ΦΠΑ στις μεταφορές, τον καφέ, τα μη-αλκοολούχα ποτά και το τουριστικό πακέτο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.