ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

#SupportArtWorkers: Γιατί τα 100 εκατομμύρια δεν είναι 100 (video)

11:08 - 21 Μαϊ 2020 | Πολιτική
#SupportArtWorkers: Γιατί τα 100 εκατομμύρια δεν είναι 100 (video)
Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό (καλλιτέχνες και τεχνικοί) επιμένουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ελλιπή. Κυκλοφόρησαν μάλιστα ένα βίντεο με τίτλο "Γιατί τα 100 εκατομμύρια δεν είναι 100".

Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό, που έχουν δημιουργήσει τη διαδικτυακή ομάδα Support Art Workers, ισχυρίζονται πως τα μέτρα 100 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση δεν προκύπτουν στην πραγματικότητα από τις εξαγγελίες της υπουργού Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στο βίντεο παρουσιάζουν μία σειρά από μέτρα, που ανακοινώθηκαν μεν, αλλά που στην πραγματικότητα δεν βρίσκουν καμία εφαρμογή.

Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο

Με βάση τα παραπάνω, οι καλλιτέχνες προτίθενται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός, στο διάγγελμά του την Τετάρτη έκανε αναφορά στους εργαζόμενους στον Πολιτισμό, υποσχόμενος επιπλέον μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον.

Οι καλλιτέχνες στο μεταξύ ετοιμάζουν νέες δράσεις διαμαρτυρίας. Σήμερα άλλωστε 21 Μαϊου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού και υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Κεντρική κινητοποίηση, στις 12:00, στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.