ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Στρατηγικού χαρακτήρα εταιρεία η Aegean

14:47 - 21 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Γεωργιάδης: Στρατηγικού χαρακτήρα εταιρεία η Aegean
«Η Κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο για την Aegean, το οποίο όμως δεν είναι ακόμη έτοιμο. Δεν είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε το κυβερνητικό σχέδιο. Επεξεργαζόμαστε ένα τέτοιο σχέδιο και στόχος μας είναι να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το μεσημέρι της Πέμπτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης όπου παρουσιάσθηκε ο σχεδιασμός και τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων.

«Δεν θα αφήσουμε εταιρείες, όπως η Aegean, χωρίς στήριξη» δήλωσε με έμφαση, χωρίς όμως να διασαφηνίσει εάν υπάρχει θέμα κρατικοποίησης, κάτι που όμως ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης απέκλεισε σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής μάλιστα έδειξε ως λύση μια δυνατότητα παροχής κρατικών εγγυήσεων σε δάνεια, την παροχή οριζόντιων μέτρων στήριξης του προσωπικού.

Όπως είχε πει ο κ. Βασιλάκης «εάν η εταιρεία δεν λάβει κρατική στήριξη, τότε το μέγεθός της -ο στόλος και το δίκτυο προορισμών της- θα συρρικνωθεί δίχως προηγούμενο», κάτι που θα έχει αντίκτυπο στον τουρισμό.

Αναπόφευκτα ο υπουργός χαρακτήρισε στρατηγικού χαρακτήρα την εταιρεία και φλέγον το θέμα που αντιμετωπίζει. Ανέφερε πως «οι ανταγωνιστές της Aegean η μια μετά την άλλη λαμβάνουν κρατικές επιχορηγήσεις και αυτό δημιουργεί στον κλάδο νόθευση των κανόνων ανταγωνισμού, οπότε και είναι λογικό η εταιρεία να έχει αγωνία για το μέλλον της. Επεξεργαζόμαστε ένα τέτοιο σχέδιο και να μην βρεθεί σε θέση αδυναμίας». «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα μπει το δημόσιο ως μέτοχος στην εταιρεία, αλλά να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο», είπε.

Επίσης για την επένδυση στον Πρίνο, ο υπουργός σημείωσε ότι η ζημιά έγινε όχι λόγω του κορονοϊού, αλλά της μεγάλης πτώσης στην τιμή του πετρελαίου και ανέφερε πως η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση.

Για τις 40 στρατηγικές επενδύσεις συνολικού ύψους 6 δισ. ευρώ ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως τα δημόσια έργα θα διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην ανάσχεση της ύφεσης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 21 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.