ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο

11:11 - 25 Μαϊ 2020 | Πολιτική
ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο
«Οποιαδήποτε ενέργεια μείωσης των μισθών στο Δημόσιο, σε ένα Δημόσιο που κράτησε τη χώρα όρθια την περίοδο του εγκλεισμού μας, θα μας βρει απέναντι» δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «απεργάζεται περικοπές» στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων.

«Τις προηγούμενες ημέρες πολλά δημοσιεύματα μιλούσαν για περικοπές μισθών στο Δημόσιο, εντείνοντας ένα κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού που συνήθως υπάρχει σε δύσκολες καταστάσεις. Κι ενώ ο κ. Θεοδωρικάκος επιδίδονταν σε μπαράζ διαψεύσεων διακηρύσσοντας ότι «δεν πρόκειται να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο», την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών υπέγραφε απόφαση (ΑΔΑ 9ΩΖ746ΜΤΛ6-ΒΩ8) για τη συγκρότηση επιτροπής η οποία, μεταξύ άλλων, θα προβεί και στη 'διαμόρφωση και υποβολή προτάσεων και εισηγήσεων προς τους καθ` ύλην αρμόδιους Υπουργούς επί θεμάτων μισθολογίου του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου Τομέα'». σημειώνει ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

Διερωτάται παράλληλα «γιατί επέλεξε το υπουργείο του κ. Θεοδωρικάκου τη συγκεκριμένη στιγμή να αναθεωρήσει το μισθολόγιο» και «αν προσπαθεί να μας πείσει ο κ. υπουργός ότι η αναθεώρηση την οποία θα κάνει δεν θα αφορά μειώσεις, αλλά αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων».

«Είναι προφανές, ότι η εκ πεποιθήσεως απορριπτική στάση της κυβέρνησης της Ν.Δ. προς το δημόσιο χαρακτήρα της διοίκησης, της υγείας κ.λπ δεν κάμφθηκε ούτε μετά την αυτοθυσία των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας, χάρη στην οποία ξεπεράσαμε αξιοπρεπώς την εαρινή φάση της πανδημίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος, η οποία συνεχίζει: «Η ΝΔ απεργάζεται περικοπές μισθών στο Δημόσιο, με πρόσχημα την οικονομική κατάσταση λόγω κορωνοϊού. Αν, όμως υπήρχε όντως τέτοιο πρόβλημα ρευστότητας, τότε δεν θα υπήρχαν χρήματα για να προσλαμβάνει συμβασιούχους κατά χιλιάδες, όπως κάνει η κυβέρνηση με ζέση τους τελευταίους μήνες. Όμως, οι συμβασιούχοι είναι όμηροι της εκάστοτε κυβέρνησης, κι άρα η Ν.Δ. πιστεύει ότι αξίζει (ψηφοθηρικά) να επενδύσει δημόσιο χρήμα στο να δημιουργήσει στρατιές εργαζομένων οι οποίοι θα προσδοκούν σε ένα νέο διάταγμα Παυλόπουλου που θα τους μονιμοποιήσει».

Το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «έχει φτάσει στο σημείο να προσλαμβάνει συμβασιούχους με τις πιο αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς κανένα κριτήριο και αξιολόγηση, παρά μόνο τη σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της αίτησης (βλ. προκήρυξη σε ΦΕΚ 1177/τεύχος Β, 2020)»

«Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι οι ημέτεροι και ο πελατειακός στρατός της Ν.Δ. μπορούν να είναι οι πρώτοι που θα καταθέσουν την αίτησή τους, αν έχουν την κατάλληλη έγκαιρη εσωτερική ενημέρωση» σχολιάζει για να προσθέσει: «Το κράτος, όπως και κάθε οργάνωση που θέλει να λειτουργεί σωστά, χρειάζεται στελέχη τα οποία θα αναπτύσσονται, εξελίσσονται και προοδεύουν μέσα στο εργασιακό τους περιβάλλον. Οι συνθήκες εργασίας των πολλών κακοπληρωμένων συμβασιούχων που εξαρτώνται από την εύνοια των κομματικά τοποθετημένων διοικητών, ή των μετακλητών γενικών διευθυντών (να σημειωθεί ότι πρώτη φορά στη μακρά πελατειακή ελληνική ιστορία τοποθετήθηκαν μετακλητοί γενικοί διευθυντές από τη Ν.Δ.), δεν διασφαλίζουν την οργανωσιακή υγεία του κράτους. Πολλώ δε μάλλον, δεν διασφαλίζουν τις δημοκρατικές αρχές τις ίσης πρόσβασης και της εξέλιξης με μόνο κριτήριο 'την αξιότητα εκάστου' που έλεγε και ο πρώτος συνταγματικός νομοθέτης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.