ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Τουρκία δίνει συνέχεια στη διαμάχη με φόντο τον Έβρο

10:36 - 28 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Η Τουρκία δίνει συνέχεια στη διαμάχη με φόντο τον Έβρο
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διατηρεί την ένταση που έχει δημιουργηθεί από τις εξελίξεις στον Έβρο. Ο μικρός θύλακας στα σύνορα επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο. Η Ελλάδα ενισχύει τις δυνάμεις της, προχωρά στο να χτίσει φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων και η Τουρκία ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Τελευταία εξέλιξη, τα πυρά από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι.

Με αφορμή δηλώσεις του Νίκου Δένδια το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Αθήνα ότι έχει υιοθετήσει «την πολιτική των εντάσεων αντί του διαλόγου» έναντι της Τουρκίας, ασπαζόμενη τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος».

Χαρακτηρίζει επίσης «επαίσχυντο» το ότι «μία χώρα που διαπράττει βιαιότητες έναντι αθώων ανθρώπων στα σύνορα» να εγκαλεί - όπως υποστηρίζει - την Τουρκία για βαρβαρότητα.

Κατηγορεί ακόμη τη χώρα μας ότι «κακομεταχειρίζεται και βασανίζει» αιτούντες άσυλο και την καλεί να σταματήσει τη «βαρβαρότητα». «Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αποτελούν λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβονται όσους έχουν άλλη γλώσσα και θρησκεία» προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, που ασφαλώς αναφέρεται εμμέσως και στη Θράκη.

Σε δηλώσεις του χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών «που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως υβριδική απειλή» τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Ευρώπης. Κάλεσε επίσης την Τουρκία «να φέρεται σαν χώρα του 21ου αιώνα, όχι σαν μια χώρα που επιδιώκει να επικρατήσει με λογική κανονιοφόρων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.