ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Δεν θα σκορπίσουμε τα 32 δισ. ευρώ της ΕΕ

11:59 - 28 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Δεν θα σκορπίσουμε τα 32 δισ. ευρώ της ΕΕ
Στο Ταμείο Ανάκαμψης που παρουσίασε την Τετάρτη η Κομισιόν ασφαλίστηκε κυρίως ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη.

«Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους 4 ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου» διαβεβαίωσε την κοινή γνώμη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την επομένη των ανακοινώσεων της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η χρηματοδότηση της Ελλάδας με δεκάδες δισ. ευρώ σε άμεσες επιχορηγήσεις, και 9,5 δισεκατομμύρια σε δανεισμό, με πολύ ευνοϊκούς όρους σύμφωνα με την αρχική πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι αποτέλεσμα της αθόρυβης αλλά παραγωγικής και συνεπούς δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις «προνομιούχες χώρες» στην κατανομή των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι  41 χρόνια μετά την ένταξη προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ανακοινώνεται μία μεγάλη, εμβληματική πρωτοβουλία της Ευρώπης, μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Η διαχείριση αυτών των μεγάλων ποσών θα πρέπει να γίνει με σχέδιο, θα πρέπει να γίνει με σύνεση. Είναι κεφάλαια τα οποία θα διατίθενται σε βάθος τριετίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε.

Το Ταμείο «είναι δίκαιο, καθώς στηρίζεται σε κοινό δανεισμό και εισάγει την έννοια της αμοιβαιοποίησης του ευρωπαϊκού χρέους» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.