ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεννηματά: Η ευρωπαϊκή ενίσχυση δεν πρέπει να καλύψει επιλογές πελατειακού χαρακτήρα

13:19 - 28 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Γεννηματά: Η ευρωπαϊκή ενίσχυση δεν πρέπει να καλύψει επιλογές πελατειακού χαρακτήρα
Θετική χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Ταμείο Ανασυγκρότησης» τονίζει ωστόσο ότι «στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Έλληνας Πρωθυπουργός οφείλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ώστε να εγκριθεί η πρόταση χωρίς καθυστερήσεις, περικοπές και αστερίσκους».

«Τώρα είναι η ώρα των κυβερνήσεων» υπογραμμίζει η κ. Γεννηματά και κάνει λόγο για «σημαντική ευκαιρία» για την Ελλάδα.

Γι’ αυτό, όπως επισημαίνει, η ευρωπαϊκή ενίσχυση δεν θα πρέπει να καλύψει τρύπες του προϋπολογισμού, ούτε πελατειακού χαρακτήρα επιλογές των υπουργών.

«Είναι απαραίτητο οι πόροι αυτοί να χρησιμοποιηθούν για την χρηματοδότηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου 'Ανασυγκρότησης' και για τη δημιουργία ενός νέου βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ψηφιακής εποχής και της 'πράσινης οικονομίας'» προσθέτει.

Σημειώνει επίσης πως «ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων είναι αναγκαίο να αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ τόσο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, όσο και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) με την συμμετοχή και των κοινωνικών εταίρων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.