ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σακελλαροπούλου: Σημαντικός ο ρόλος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην ανάπτυξη της Θράκης

14:15 - 29 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Η παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη είναι κομβικής σημασίας, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, αντιπρυτάνεις και κοσμήτορες.

Η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο «παιδί της μεταπολίτευσης», επειδή άρχισε τη λειτουργία του το 1974 και αναφέρθηκε στη συνεισφορά του στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή της Θράκης, καθώς και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις την ενημέρωσαν για το εκπαιδευτικό έργο και τους σχεδιασμούς του ιδρύματος για το μέλλον. Ο κ. Πολυχρονίδης είπε ότι το ΔΠΘ έχεις πολύ καλές αξιολογήσεις και ο διακαής πόθος του είναι η διεύρυνση του καθώς, όπως ανέφερε, πέρυσι δεν δημιουργήθηκε κάποιο νέο Τμήμα. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ο οποίος την ενημέρωσε διεξοδικά για το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη στην περιοχή, ενώ περιηγήθηκε και στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.