ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σενάριο μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος

17:08 - 29 Μαϊ 2020 | Πολιτική
Σενάριο μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τέμενος
Η Τουρκία γιορτάζει από το πρωί της Παρασκευής με φιέστες την επέτειο για τα 567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φροντίζει να γίνει όσο πιο προκλητικός γίνεται έναντι της Ελλάδας, ενώ πηγές από την Τουρκία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εξαγγείλει την μετατροπή του από το 1935 Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος.

«Ήρθε ο καιρός, η 29η Μαΐου που συμβολίζει την κατάκτηση, με το θέλημα του Θεού να κατακτήσουμε εκείνα τα μουσουλμανικά τεμένη που είναι τα σύμβολα της κατάκτησης», δήλωσε ο Αλί Ερμπάς, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, σε διαδικτυακή του συνέντευξη, φουντώνοντας τα σχετικά σενάρια.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού, η τουρκική κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τα μουσουλμανικά τεμένη σήμερα Παρασκευή 29η Μαΐου, ημερομηνία που συμπίπτει με την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης.

Η επιλογή της ημερομηνίας έχει πυροδοτήσει σενάρια ότι μπορεί ο πρόεδρος Ερντογάν να εξαγγείλει την μετατροπή του από το 1935 Μουσείου της Αγίας Σοφίας σε μουσουλμανικό τέμενος, κάτι που ο Τούρκος πρόεδρος έχει επανειλημμένα υποσχεθεί στους οπαδούς του από το 2016.

Υπενθυμίζεται πως απόψε θα πραγματοποιηθεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.