ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεραπετρίτης: Από 1η Ιουλίου θα υπάρξει άνοιγμα όλων των αεροδρομίων

09:38 - 01 Ιουν 2020 | Πολιτική
Γεραπετρίτης: Από 1η Ιουλίου θα υπάρξει άνοιγμα όλων των αεροδρομίων
«Έχουμε επαγγελματικό σχέδιο για τον τουρισμό» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή το άνοιγμα σήμερα ξενοδοχείων και καταλυμάτων 12μηνης διάρκειας.

«Έχουμε κάνει όλα τα δυνατά σενάρια, έχουμε τρέξει όλους αλγόριθμους για επιδημία και την οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεραπετρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6 και πρόσθεσε πως «υπάρχει ένα επαγγελματικό σχέδιο για να διαχειριστούμε τους επισκέπτες και τον κόσμο που θα έρθει» φέτος στην Ελλάδα.

Κληθείς να σχολιάσει την επανεκκίνηση του τουρισμού, αρχής γενομένης από σήμερα, «μέχρι τις 15 Ιουνίου θα γίνεται έλεγχος όσων έρχονται στην Ελλάδα» και αν κάποιος βρεθεί θετικός, θα τίθεται σε 14ημερη καραντίνα υποστήριξε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι στο δεύτερο στάδιο, από 15 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, «όποιος έρχεται από ασφαλές αεροδρόμιο θα υπόκειται σε δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ οι υπόλοιποι θα υποβάλλονται σε καθολικό έλεγχο» και τέλος από την 1η Ιουλίου θα υπάρξει άνοιγμα όλων των αεροδρομίων.

Υπό αυτό το πρίσμα, «έχουμε εργαλεία, για να μπορούμε να διαχειριστούμε οτιδήποτε προκύψει» εξήγησε ο κ. Γεραπετρίτης, «τη στιγμή που η ανυπόληπτη Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει καταστεί βαρόμετρο για χαρακτηρισμό των χωρών ως ασφαλείς ή όχι», όπως δήλωσε. Στην κατεύθυνση αυτή, «όλες οι χώρες του πλανήτη έχουν την προδιάθεση να μπουν στη λίστα μας» περιέγραψε ο υπουργός, καθώς «έχει αναπτυχθεί ένα αίσθημα οργάνωσης και εμπιστοσύνης για την Ελλάδα».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:51 - 01 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.