ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραμέως: Τα σχολεία δε θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου

12:45 - 06 Ιουν 2020 | Πολιτική
Κεραμέως: Τα σχολεία δε θα ανοίξουν πριν την 1η Σεπτεμβρίου
Για τη νέα σχολική χρονιά και το άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως οι οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν έπειτα από διαβούλευση με τους ειδικούς, ωστόσο σημείωσε πως το άνοιγμα των σχολείων δεν θα συμβεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η κ. Κεραμέως τόνισε πως η ηγεσία του υπουργείου βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τους επιστήμονες αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ενώ υπογράμμισε πως επεξεργάζονται διάφορα σενάρια ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στην προσέλευση των μαθητών σε δημοτικά και νηπιαγωγεία από την 1η Ιουνίου όταν και άνοιξαν ξανά, σημειώνοντας πως η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ αναφερόμενη στις Πανελλήνιες εξετάσεις που αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες τόνισε πως η προετοιμασία των μαθητών της Τρίτης Λυκείου εξελίσσεται ομαλά, με τους υποψήφιους να καλούνται να διαγωνιστούν με μειωμένη ύλη.

Αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία, η κ. Κεραμέως ανέφερε πως το υπουργείο εξετάζει ειδικές ρυθμίσεις για πιο αποτελεσματική στελέχωση των σχολείων, ενώ σχετικά με την ενίσχυση της σφαιρικής γνώσης των μαθητών υπογράμμισε πως αυτό θα επιτευχθεί με την εισαγωγή της ερευνητικής εργασίας και την ενίσχυση της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.