ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δένδιας: Οι αναθεωρητισμοί θα γυρίσουν «μπούμερανγκ» στην Τουρκία

13:07 - 06 Ιουν 2020 | Πολιτική
Δένδιας: Οι αναθεωρητισμοί θα γυρίσουν «μπούμερανγκ» στην Τουρκία
Την ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ειδικότερα, με συνέντευξή του στο «Έθνος», ο κ. Δένδιας επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια» και τονίζει ότι «είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται»,

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται. Εξυπακούεται ότι έχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια» δηλώνει, προειδοποιώντας παράλληλα την Τουρκία ότι «οι αναθεωρητισμοί και τα περί “γκρίζων ζωνών” θα μπορούσαν να της γυρίσουν μπούμερανγκ», αναφέρει.

Είναι συνταγματική μας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη χώρα

Όπως σημειώνει, στον Έβρο η ελληνική πλευρά επέδειξε αποφασιστικότητα, θωρακίζοντας τη συνοριακή γραμμή και υψώνοντας φράχτη τον οποίο και εμφανίζεται αποφασισμένη να επεκτείνει. Ταυτόχρονα αναφέρει ότι η επέκταση του φράχτη θα ενισχύσει περισσότερο την ασφάλειά μας και την προστασία των συνόρων μας.

«Στη θάλασσα, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας καθημερινά λειτουργούν ως τείχος αποτροπής έναντι οποιασδήποτε απόπειρας παραβίασης της ελληνικής κυριαρχίας. Παρούσα, βεβαίως, και η Frontex. Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια, από όπου και αν προέρχεται. Εξυπακούεται ότι έχουμε εξετάσει πολλά διαφορετικά σενάρια. Όπως έχει τονίσει και ο πρωθυπουργός, από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο και από την Ερείκουσα μέχρι και τη Γαύδο η Ελλάδα πάντα θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση την εδαφική της ακεραιότητα και την ασφάλειά της. Αυτό είναι υποχρέωση όλων των Ελλήνων, οποιαδήποτε θέση και αν κατέχουν, σε οποιαδήποτε παράταξη και αν πρόσκεινται. Είμαστε φιλειρηνική χώρα, προσηλωμένη στο Διεθνές Δίκαιο και επιδιώκουμε τη συνεργασία όλων των κρατών. Δεν πρόκειται, όμως, να απεμπολήσουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και αν κάποιος στραφεί εναντίον μας, είναι συνταγματική μας υποχρέωση να υπερασπιστούμε τη χώρα», υπογραμμίζει ο Υπουργός Εξωτερικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.