ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουτσούμπας για Ταμείο Ανάκαμψης: Μοναδικοί κερδισμένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες

16:06 - 06 Ιουν 2020 | Πολιτική
Κουτσούμπας για Ταμείο Ανάκαμψης: Μοναδικοί κερδισμένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες
Τον λόγο για τον οποίο το ΚΚΕ εκφράστηκε αρνητικά για την πρόταση σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, εξήγησε ο γ.γ. του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «οι πόροι του Ταμείου ανάπτυξης, οι οποίοι προέρχονται από τις τσέπες των ευρωπαϊκών λαών δεν έχουν στόχο να ανακάμψουν οι μισθοί, οι συντάξεις, οι παροχές στην υγεία, στην παιδεία, αλλά τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών».

Μιλώντας στο CNN.GR, σημείωσε ότι «αυτά τα δήθεν "αναπτυξιακά πακέτα" πάνε πακέτο με νέα αντιλαϊκά μέτρα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των "μνημονίων διαρκείας" της ΕΕ». Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στις με τη δολοφονία του Φλόιντ τόνισε ότι πλέον «Ο μύθος του αμερικάνικου ονείρου καταρρέει».

Αναφορικά με το πόσο βαθιά προβλέπει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα την οικονομία της οποίας «έχτισαν πάνω στα πήλινα πόδια του τουρισμού και των μεταφορών, καθιστώντας την "διπλά" ευάλωτη "δεν είχε στρεβλό μοντέλο". Είχε και έχει την οικονομία που υπαγορεύουν οι ανάγκες αυτών που την ελέγχουν, δηλαδή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων».

Την πληρώνει πάλι ο «συνήθης ύποπτος»

Τόνισε ότι κανένα μείγμα διαχείρισης δεν μπορεί να αποτρέψει την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, ενώ «η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση για την έξοδο από την κρίση, που είναι αναγκαία για την καπιταλιστική οικονομία, δεν θα φέρει μια τέτοια δυναμική ανάπτυξη, από την οποία κάπως θα ωφεληθούν και οι εργαζόμενοι».

«Το θέμα είναι ότι πάλι την πληρώνει ο "συνήθης ύποπτος". Αυτό κωδικοποιείται από τους μνημονιακούς νόμους που παραμένουν σε ισχύ και τις ΠΝΠ, που ήρθαν και κούμπωσαν πάνω σε αυτούς τους νόμους» πρόσθεσε.

Ελληνοτουρκικά: Η λύση βρίσκεται στην πάλη για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά είπε ότι «στην πραγματικότητα αφορούν στην αντιπαράθεση της αστικής τάξης της Τουρκίας με αυτή της Ελλάδας στο Αιγαίο, συνολικά στην ευρύτερη περιοχή, όπου εξελίσσονται οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας και της Τουρκίας, σχεδιασμοί για το ποια ισχυρή καπιταλιστική δύναμη θα έχει το πάνω χέρι στους ενεργειακούς δρόμους».

Σημειώνοντας ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία κλιμακώνει την επιθετικότητά της και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνει κανείς ότι όλα αυτά φέρνουν πολύ κοντά ένα θερμό επεισόδιο, το οποίο εκτιμάμε πως με τη σειρά του θα στρώσει το τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, που ήδη σερβίρεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Βέβαια λύση δεν είναι ούτε η πολεμική εμπλοκή ούτε τα παζάρια με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, που θα πάρουν αμπάριζα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για την ειρήνη και τη φιλία των λαών, για την απεμπλοκή από τα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Γιατί -παρά τα όσα υποστηρίζουν η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα- εγγυητές της ειρήνης και της σταθερότητας δεν μπορούν να είναι αυτοί που έχουν βάλει φωτιά στην περιοχή μας, που καταπιέζουν και δολοφονούν τον ίδιο τους το λαό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.