ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Opinion Poll: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ-Πώς αξιολογούνται υπουργοί, Πατούλης και Μπακογιάννης

14:14 - 11 Ιουν 2020 | Πολιτική
Opinion Poll: Σταθερό προβάδισμα ΝΔ-Πώς αξιολογούνται υπουργοί, Πατούλης και Μπακογιάννης
Το ευρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η ανησυχία για την οικονομία και η ανάδειξη του Βασίλη Κικίλια ως του πιο δραστήριου υπουργού, ήταν τα κύρια ευρήματα δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll που πραγματοποιήθηκε 3-5 Ιουνίου σε 1.003 νοικοκυριά στην εκλογική περιφέρεια της Α' Αθηνών.

Ειδικότερα, σε ερώτηση των πολιτών για το τι θα ψήφιζαν εάν γίνονταν αύριο εκλογές, η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλη πτώση σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στο 3,4%, το ΚΚΕ είναι στην τρίτη θέση, με 4,2%, Βελόπουλος (1,6%) και Βαρουφάκης (1,5%), είναι κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή, ενώ το κόμμα Κασιδιάρη λαμβάνει 2,2%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 55% έναντι 14,8% του Αλέξη Τσίπρα.

Διαχείριση πανδημίας και οικονομία

Σχετικά με το αν έμειναν ικανοποιημένοι ή όχι από τη συνολική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ερωτώμενοι απάντησαν ΝΑΙ σε ποσοστό 39% και αρκετά σε ποσοστό 37%.

Όσο για το εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας, το 46% λέει ναι, ενώ όχι απαντά το 52%.

Σχετικά με τις προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, αυτή της ΝΔ λαμβάνει 42%, ενώ εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ μόλις 10,8%.

Δημοφιλείς υπουργοί

Οι πολίτες ανέδειξαν μάλιστα πρώτο τον Βασίλη Κικίλια σε δύο κατηγορίες, αυτή του πιο δραστήριου βουλευτή της Ά Αθηνών σήμερα – με ποσοστό 32,3% και του βουλευτή που θα ψήφιζαν αν ήταν τώρα υποψήφιοι – με ποσοστό 51,0%.

Στη δεύτερη θέση και στις δύο κατηγορίες βρίσκεται η Ολγα Κεφαλογιάννη, παρ’ ότι δεν έχει κάποια κυβερνητική θέση και ακολουθούν οι Ν. Κακλαμάνης, Θ. Πλεύρης, Αγγ. Συρίγος.

Είναι προφανές ότι οι πολίτες της Α’ Αθήνας δείχνουν τις προτιμήσεις τους στους βουλευτές που γνωρίζουν και που εν ολίγοις ψήφισαν και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές.

Αρνητική αξιολόγηση για Πατούλη-Θετική για Μπακογιάννη

Τέλος ενδιαφέρον έχει και η αξιολόγηση των πολιτικών πρωτοβουλιών, που αναλαμβάνουν, πέραν εκείνων του πρωθυπουργού, και του δημάρχου Αθηναίων, αλλά και του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει θετικές κρίσεις σε ποσοστό 54% και αρνητικές σε ποσοστό 38%, ενώ ο Γιώργος Πατούλης έχει θετικές γνώμες 29% και αρνητικές 45%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.