ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσαβούσογλου: Καλή για την Τουρκία η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας!

15:14 - 11 Ιουν 2020 | Πολιτική
Τσαβούσογλου: Καλή για την Τουρκία η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας!
Μία δική του... ιδιαίτερη ανάγνωση της συμφωνίας Ελλάδας - Ιταλίας για την ΑΟΖ κάνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε στις δηλώσεις του ότι «η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία δεν αφορά το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Στη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία όμως η Ελλάδα σε τρια νησιά στην Κεφαλλονιά, στους Στροφάδες και στους Οθωνους δεν έδωσε πλήρη επήρεια στα νησιά αυτά. Ο Κοτζιάς γι' αυτό κατηγόρησε τη συμφωνία αυτή».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τη συμφωνία «θετική» για την Τουρκία, ισχυριζόμενος ότι «αυτό είναι θετικό για εμάς και μας δίνει δίκιο για τη συμφωνία μας με τη Λιβύη. Εμείς με τη Λιβύη ενδέχεται να υπογράψουμε συμφωνία και να κάνουμε βήματα έτσι ώστε να κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα τους».

Αντιδράσεις για την Αγιά Σοφιά

Να σημειωθεί ακόμα πως το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε έντονα στο μήνυμα από τις ΗΠΑ να σεβαστεί την ιστορία της Αγιά Σοφιάς.

«Δεν είναι διεθνές θέμα. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας μας» απάντησε το πρωί της Πέμπτης ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο κανάλι NTV. Χαρακτήρισε, μάλιστα, παράξενη την εμπλοκή των ΗΠΑ για τις οποίες είπε ότι κυριαρχεί ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και η εχθρότητα προς τους Μουσουλμάνους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.