ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Τα κάνατε θάλασσα στην οικονομία πριν τον κορονοϊό

10:12 - 12 Ιουν 2020 | Πολιτική
Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τη στρατηγική της στην οικονομία προ, αλλά και μετά κορονοϊού άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερώτηση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία της οικονομίας και τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.

«Πετύχατε το πρωτοφανές κατόρθωμα μέσα σε τέσσερις μήνες να βυθίσετε την οικονομία σε ύφεση κι αυτό δεν είναι κατόρθωμα του κορωνοϊού, είναι 'επιτυχία' δική σας» είπε.

Επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το τέταρτο τρίμηνο του 2019 η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη χειρότερη απόδοση από όλες τις χώρες των 27. «Με δυο λόγια παραλάβατε μία οικονομία σε ανάπτυξη και καταφέρατε να την πάτε σε ύφεση… Ο κορονοϊός σας βόλεψε σε σχέση με τις επιδόσεις σας στην οικονομία. Τώρα θα τα ρίξετε όλα στον κορωνοϊό. Το κρίσιμο ερώτημα είναι γιατί τα κάνατε θάλασσα τόσο γρήγορα στην οικονομία παρότι παρουσιάσατε τους εαυτούς σας ως τους άριστους;» είπε.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν θέλησε όπως είπε να αξιοποιήσει «την αξιοπιστία που κερδίσαμε γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ακόμα επικριτικός και για το πακέτο μέτρων στήριξης της κυβέρνησης. Όπως είπε δεν λύνουν προβλήματα και αφήνουν ακάλυπτους τους εργαζομένους, αλλά και πολλές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις.

«Σας ζητώ σήμερα να προσπαθήσετε να απαντήσετε σε όλους αυτούς που με μεγάλη αγωνία βλέπουν σήμερα την πραγματικότητα να γίνεται όλο και πιο σκληρή και εσείς να πανηγυρίζετε» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έδωσε «πολύ λίγα πολύ αργά».

Χαρακτήρισε επίσης «ζόμπι» την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει την κυβέρνηση, η οποία – όπως είπε - μας οδήγησε στην ύφεση πολύ πριν την πανδημία.

Έκανε ειδική μνεία στους ευαίσθητους τομείς του τουρισμού, της εστίασης, του πολιτισμού και των μεταφορών. Σχολιάζοντας ειδικότερα το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που παρουσίασε η κυβέρνηση παρατήρησε πως είναι μία «σταγόνα στον ωκεανό» και ζήτησε να υπάρξει ένα γενναίο πρόγραμμα που θα δώσει ώθηση στον εσωτερικό τουρισμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 12 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.