ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Πανέτοιμη η Ελλάδα ώστε να υποδεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια

13:24 - 15 Ιουν 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Πανέτοιμη η Ελλάδα ώστε να υποδεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια
«Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα τις πύλες της στον Τουρισμό, είναι έτοιμη να υποδεχθεί επισκέπτες με ασφάλεια για τους ίδιους, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών, ώστε, όπως είπε και ο πρωθυπουργός από τη Σαντορίνη, να είναι ο ασφαλέστερος προορισμός στην Ευρώπη. Με αυτόν το γνώμονα κινούμαστε όλοι, κυβέρνηση, επιχειρηματίες του κλάδου και εργαζόμενοι» σημείωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, από σήμερα η Ελλάδα υποδέχεται τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Ο ίδιος υπενθύμισε πως, εκτός από το αεροδρόμιο της Αθήνας, δέχεται πλέον πτήσεις και το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι

Όπως σημείωσε, από σήμερα στα δύο αυτά αεροδρόμια θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι Covid-19. Όσοι υποβάλλονται σε τεστ, θα μένουν για μία ημέρα σε περιορισμό σε ξενοδοχείο της επιλογής τους. Αν, ωστόσο, βρεθούν θετικοί, θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο κ. Πέτσας είπε, επίσης, πως πλέον ενδυναμώνονται οι υγειονομικές δομές στη νησιωτική χώρα, ενώ τα μικρότερα νησιά διασυνδέονται με δομές Covid-19.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως εντείνονται οι υγειονομικοί έλεγχοι ανά τη χώρα, ενώ εναρμονίζονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις σε «απλό και ομοιόμορφο πλαίσιο», που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο υφυπουργός έκανε γνωστό πως αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ για συνομιλίες, στο πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την πανδημία.

Κανένα θέμα ανασχηματισμού

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις ανέφερε πως η διαδικασία κύλησε ομαλά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας, με βάση τις υποδείξεις της επιτροπής ειδικών και του ΕΟΔΥ. Επιπλέον, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους 100.232 υποψηφίους «σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες» που διαγωνίζονται φέτος, αφού για μεγάλο διάστημα διέκοψαν τα μαθήματά τους, λόγω του κορονοϊού.

Ερωτηθείς σχετικά για ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως «δεν υφίσταται κανένα θέμα», ενώ και σχετικά με σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για την εξωτερική πολιτική είπε εκ νέου πως «δεν υπάρχει θέμα αυτό το διάστημα» και πως «η ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων είναι συνεχής».  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.