ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους βιομηχάνους και οι αιχμές Τσίπρα

08:08 - 16 Ιουν 2020 | Πολιτική
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους βιομηχάνους και οι αιχμές Τσίπρα
Ευθύνη των επιχειρηματιών είναι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς θεωρεί πως η κυβέρνηση από τη μεριά της κάνει ό,τι πρέπει για να της στηρίξει.

Τόσο στην κατ’ ιδιάν συνομιλία του με τον νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, όσο και στην ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, έθεσε προ των ευθυνών τους τους επιχειρηματίες.

«Εμείς κάναμε το δικό μας κομμάτι. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις σε αυτή την κρίση για να στηρίξουν με τη σειρά τους την απασχόληση», σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνομιλία που είχε με το νέο Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. 

«Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να επενδύετε στις εταιρείες σας. Ακόμα και οι μέτοχοι να κάνετε, εφόσον χρειαστεί, αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Έτσι θα καταφέρουμε να επιβεβαιώσουμε αυτό που λέμε, ότι δηλαδή το 2021 η ανάκαμψη μπορεί να είναι σημαντική», πρόσθεσε ακόμα.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και στην ομιλία του απευθύνοντας κάλεσμα σε όλα τα μέλη του ΣΕΒ, αλλά και σε όλους τους επιχειρηματίες «να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε μία πραγματικότητα που τη βλέπουμε ήδη μπροστά μας… Είναι ένας τρόπος οι εύρωστες επιχειρήσεις να βοηθήσουν με τον τρόπο τους σε αυτή την δίκαιη κατανομή βαρών. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση σήμερα, την οποία περιμένουμε από τις επιχειρήσεις και είμαι σίγουρος ότι επιχειρηματικός κόσμος θα ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα…»

Ασφαλώς και δεν είναι τυχαίες οι παραπάνω αναφορές του Πρωθυπουργού, ο οποίος γνωρίζει πως το στοίχημα της ανεργίας είναι το μεγάλο διακύβευμα στη μετά-κορονοϊού εποχή, ενώ ουσιαστικά απάντησε και στις επικρίσεις που δέχεται από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ ότι ουσιαστικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών εις βάρος των εργαζομένων.

Σε αυτό το ύφος κινήθηκε άλλωστε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε αιχμές για «συνεννόηση» ΣΕΒ-Κυβέρνησης για το μοντέλο που εφαρμόζει η κυβέρνηση στα εργασιακά.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 23:29 - 15 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.