ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι είπαν «on camera» Μητσοτάκης- Νετανιάχου

12:51 - 16 Ιουν 2020 | Πολιτική
Τι είπαν «on camera» Μητσοτάκης- Νετανιάχου
Θερμό καλωσόρισμα από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επενδύσεις, άμυνα και καινοτομία στην ατζέντα της συνάντησής τους.

«Χαίρομαι που σας βλέπω, πρωθυπουργέ», είπε ο κ. Νετανιάχου στα πρώτα λόγια που αντάλλαξαν οι δύο πρωθυπουργοί. «Είναι πάντοτε και δική μου χαρά να έρχομαι στο Ισραήλ. Ζητώ συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χαίρομαι για την επίσκεψή σας, η οποία καταδεικνύει τις επιτυχείς και τις θαυμάσιες διμερείς μας σχέσεις», ανέφερε στη συνέχεια ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Πράγματι, αποτελεί πάντα και δική μου ευχαρίστηση να επισκέπτομαι το Ισραήλ. Είναι το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό μετά την κρίση του κορωνοϊού», σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο κ. Νετανιάχου αποκρίθηκε: «Αυτό σημαίνει πολλά. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες αποσύρθηκαν για την κατ' ιδίαν συνάντησή τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Yedioth Ahronoth» με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Ισραήλ ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα και το Ισραήλ είναι «φυσικοί σύμμαχοι». «Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βασίζονται σε ιστορικούς δεσμούς δεκαετιών ή και αιώνων. Η ισχυρή σχέση μεταξύ των λαών της Ελλάδας και του Ισραήλ θεμελιώνεται στον αμοιβαίο σεβασμό, στον πολιτισμό και τα κοινά οράματα. Συνεπώς, πρόκειται για έναν σταθερό δεσμό που υπερβαίνει την πολιτική», ανέφερε.

Έκανε επίσης λόγο για «τεράστιες δυνατότητες για συντονισμένη δράση» μεταξύ των δύο χωρών σε πολλούς τομείς, όπως οι επενδύσεις, η άμυνα και η καινοτομία.

Έστειλε επίσης μήνυμα στην Τουρκία να εγκαταλείψει τις νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:53 - 16 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.