ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»

17:17 - 17 Ιουν 2020 | Πολιτική
Επίσκεψη της Δόμνας Μιχαηλίδου στην Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας»
Την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των αναδοχών και υιοθεσιών των παιδιών που φιλοξενούνται στη συγκεκριμένη δομή, καθώς και τις ανάγκες του προσωπικού για την επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών. Στη συζήτηση συμμετείχαν η διευθύντρια της Μονάδας, Μαρία Αποστολοπούλου, καθώς και ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, Γιάννος Λιβανός.

Η Υφυπουργός επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι κύριο μέλημα του Υπουργείου είναι κάθε παιδί να συνδεθεί με την κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής σε δομές φροντίδας. Κατά τη συζήτησή της με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της μονάδας, αναφέρθηκε στα βήματα που έχει κάνει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση του πλαισίου για τις αναδοχές και υιοθεσίες κατά τον τελευταίο χρόνο και τόνισε ότι τελικός στόχος παραμένει η ελαχιστοποίηση του χρόνου διαμονής των παιδιών στις δομές φροντίδας.

Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» ανήκει στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής κι εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Φιλοξενεί 28 παιδιά ηλικίας 4-12 ετών και σκοπό έχει την προετοιμασία των ανήλικων φιλοξενούμενων για την ομαλή ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είτε με την επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον ή με την τοποθέτησή τους σε ανάδοχη ή θετή οικογένεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.