ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Δένδιας προειδοποιεί τον αραβικό κόσμο για τις τουρκικές επιδιώξεις

13:27 - 18 Ιουν 2020 | Πολιτική
Ο Δένδιας προειδοποιεί τον αραβικό κόσμο για τις τουρκικές επιδιώξεις
Με αφορμή την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, με την οποία η Ελλάδα φιλοδοξεί να χαράξει κοινή ΑΟΖ, όπως έκανε με την Ιταλία, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αρθρογραφεί σε στην αιγυπτιακή εφημερίδα Al Ahram, προειδοποιώντας τον αραβικό κόσμο για τις τουρκικές επιδιώξεις.

«Μια επεκτατική και αναθεωρητική Τουρκία υπονομεύει τη περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, όπως και την ειρήνευση στη Λιβύη, που επιχειρεί να προωθήσει η πλέον πρόσφατη πρόταση του Προέδρου Αλ-Σίσι, που η Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες της περιοχής  χαιρέτησε. Προσπαθεί να ποδηγετήσει τον αραβικό κόσμο σύμφωνα με τις δικές της ‘’ηγεμονικές’’ επιδιώξεις» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών, «με το παράνομο και άκυρο μνημόνιο που υπέγραψε με τον al-Sarraj της Λιβύης, αλλά και με την εμπλοκή της στον λιβυκό εμφύλιο κατά παράβαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Τουρκία καταπατά τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει τα δικαιώματα των χωρών και των λαών της περιοχής». 

Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στη Μεσόγειο υπογραμμίζει ακόμα ο Νίκος Δένδιας στο άρθρο του. «Από τη μία πλευρά της Μεσογείου, ο αιώνιος φάρος του αραβικού κόσμου, η Αίγυπτος. Στην απέναντι όχθη της ίδιας θάλασσας, το λίκνο της δημοκρατίας, η Ελλάδα» τονίζει χαρακτηριστικά ο ΥΠΕΞ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.