ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η κόντρα Πέτσα-ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ

20:52 - 19 Ιουν 2020 | Πολιτική
Συνεχίζεται η κόντρα Πέτσα-ΣΥΡΙΖΑ για την χρηματοδότηση των ΜΜΕ
Νέος γύρος αντιπαράθεσης πραγματοποιείται μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με φόντο τα ποσά που θα λάβουν τα ΜΜΕ για την καμπάνια Covid-19. Στον απόηχο των προηγούμενων ανακοινώσεων, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ποσά που καταβλήθηκαν στα ΜΜΕ την περίοδο του κορονοϊού, ήταν σκληρή.

Ο κ. Πέτσας τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθεται στον έλεγχο για τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορoνοϊό και καταλήγει με νόημα: «Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κος Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε έτσι στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, που ζητά να δοθούν οι λίστες με τα ποσά στη δημοσιότητα, απειλώντας μάλιστα το ΥΠΟΙΚ και τον ίδιο τον κ. Πέτσα να μην αλλοιωθούν, αλλιώς θα έχουν και άλλες ευθύνες, πέραν των πολιτικών, κάνει λόγο για «αθλιότητα».

Νωρίτερα, ο κ. Πέτσας είχε δηλώσει ότι η εκστρατεία για τον κορονοϊό ήταν συνεκτική και μεθοδική και έσωσε ζωές. Δεν μπορεί να δοθούν ποσά στη δημοσιότητα, πριν ολοκληρωθεί η καμπάνια και οι διαδικασίες. Τώρα είμαστε στη φάση του ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι πληρωμές από το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν τα ποσά στη δημοσιότητα», είπε. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ που «σηκώνει» το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώντας πως ουσιαστικά εξυπηρετεί εκδότη που διακινεί fake news, χωρίς να κατονομάσει τον κ. Βαξεβάνη.

Ειδικότερα, η νέα δήλωση του κ. Πέτσα έχει ως εξής:

«Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Αντιτίθεται στον έλεγχο για τα μέσα ενημέρωσης που συμμετείχαν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό και τα ποσά που τους καταβάλλονται. 

Φτάνει μάλιστα στην αθλιότητα να εκτοξεύει απειλές κατά του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκ του νόμου δεν έχει καμία εμπλοκή στην κατανομή των πόρων παρά μόνο στο συνολικό ποσό που διατίθεται.

Ό,τι κι αν κάνει, δεν μπορεί να ξεφύγει από ένα ερώτημα: Πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται ο κ. Τσίπρας στην περίοδο που κυβερνούσε;».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.