ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «μαχαίρια» ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΗΕΑ

13:13 - 20 Ιουν 2020 | Πολιτική
Στα «μαχαίρια» ΣΥΡΙΖΑ και ΕΣΗΕΑ
Το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ για τις χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί με τη σειρά του, για "επιλεκτική" ευαισθησία.

Το «σποτάκι» που κυκλοφόρησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Πόσο κοστίζει ο Μωϋσής;», έφερε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ που κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εξισώνει το σύνολο των δημοσιογράφων με όσους χρηματίζονται, για να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν ειδήσεις. Και, κυρίως, για να προβάλλουν την κυβέρνηση.

Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν:

«Σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί η σάτιρα από σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (τυχαίο;) και σε μια εποχή που έχει εξαφανιστεί ο πλουραλισμός (καθόλου τυχαίο): η ΕΣΗΕΑ δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στη σάτιρα ενός σποτ του ΣΥΡΙΖΑ και όχι στην επικίνδυνη για την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία φαιδρότητα της εν κρυπτώ χρηματοδότησης ανύπαρκτων μέσων από την κυβέρνηση.

Μακάρι να επεδείκνυε τα ίδια αντανακλαστικά όταν εκβιάζονταν και απολύονταν δημοσιογράφοι επειδή δεν εξυμνούσαν το καθεστώς Μητσοτάκη.

Παρόλα αυτά, θα περιμένουμε από την ΕΣΗΕΑ να απαιτήσει μαζί μας να δώσει η κυβέρνηση τώρα στο φως τη λίστα με τα ποσά που έδωσε στα ΜΜΕ”.

Για το θέμα, βέβαια, έχει ξεκινήσει και πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.