ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γύρος πολιτικής κόντρας περί παρακράτους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

11:21 - 22 Ιουν 2020 | Πολιτική
Νέος γύρος πολιτικής κόντρας περί παρακράτους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»
Συνέχεια στην πολιτική κόντρα που ξέσπασε με αφορμή δημοσίευμα για παρακρατικές πρακτικές από τον Πάνο Καμμένο, με την ανοχή του Αλέξη Τσίπρα, δίνουν τη Δευτέρα στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πήρε θέση και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σχετικά με τη δράση κυκλώματος διαφθοράς εντός της ελληνικής Αστυνομίας και την εμπλοκή του ζεύγους Καμμένου επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, μίλησε ο πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως υποστήριξε ο βουλευτής μιλώντας στο Mega, επί ΣΥΡΙΖΑ είχε σχηματιστεί δικογραφία και είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην  υπάρξει καμία συγκάλυψη σχετικά με το θέμα αυτό και υποστήριξε πως η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει είναι να υπάρχει η πολιτική βούληση μη κάλυψης.

Θεωρεί τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι εγκαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα θέμα που αναδείχθηκε επί διακυβέρνησής του, ενώ για τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποστήριξε πως είχε συγκεκριμένο στόχο, ο οποίος ήταν να κυβερνηθεί η χώρα και να βγει από τα μνημόνια.

Σχολιάζοντας τον κ. Καμμένο, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «ο κάθε άνθρωπος στη θέση που έχει υπηρετήσει, ειδικά αν είναι πολιτικός, κρίνεται από τον ελληνικό λαό, από κανέναν άλλο». «Όλοι κρινόμαστε και για τα λάθη και τις παραλείψεις και τις επιτυχίες μας» πρόσθεσε, ενώ για τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ υποστήριξε πως «δεν ήταν λάθος».

Συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπήρχε  το παραμικρό ίχνος ή απόπειρα συγκάλυψης οποιουδήποτε, όπως δεν υπήρχε και η παραμικρή παρέμβαση από τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να λειτουργήσουν τα θεσμικά όργανα και να σχηματιστούν δικογραφίες».

Για το λόγο για τον οποίο παραμένουν στις θέσεις τους οι ίδιοι αξιωματούχοι που είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση, ο κ. Σπίρτζης ισχυρίστηκε πως «θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος ο εκάστοτε αρχηγός της αστυνομίας» και πως «αν υπάρχουν εμπλεκόμενα πρόσωπα στην αστυνομία θα έπρεπε τα θεσμικά όργανα να μεριμνήσουν».

Βορίδης: Υπήρχε παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ 

Για παρακρατικό μηχανισμό που στόχο είχε την πίεση και την εξόντωση των αντιπάλων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο από τη μεριά του ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» για παρακολουθήσεις των δημοσιογράφων Κουρτάκη-Τζένου με εντολές της συζύγου του Πάνου Καμμένου σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ λέγοντας: «Για ποιο λόγο ένας εκδότης, τίθεται σε φυσική παρακολούθηση; Και για να το πω ανάποδα, πως θα φαινόταν εάν τώρα, μια δημόσια υπηρεσία ή υπηρεσία πληροφοριών έθετε σε παρακολούθηση τον αρχισυντάκτη της Αυγής»;

Αναφερόμενος στις διαδικασίες που κινήθηκαν για τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων, ο Μάκης Βορίδης περιέγραψε τι γίνεται συνήθως στις περιπτώσεις μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και εξήγησε γιατί η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν διαφορετική.

«Πράγματι προβλέπεται η αυτόφωρη διαδικασία σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. Ωστόσο, δεν ακολουθείται αυτή η διαδικασία. Κι αυτό, διότι, εάν οι Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν αυτόφωρα για εξυβρίσεις και δυσφημίσεις, δεν θα έκαναν άλλη δουλειά κάθε μέρα» εξήγησε χαρακτηριστικά.

«Ο πανικός των Αστυνομικών, για τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχουν εάν δεν συλλάβουν τους δύο δημοσιογράφους είναι χαρακτηριστικός. Όλα αυτά, φανερώνουν για ακόμη μια φορά, ότι είχε φτιαχτεί ένα εργαλείο, ένας παρακρατικός μηχανισμός, στον οποίον συμμετείχαν υπουργοί, δημοσιογράφοι προσκείμενοι στην τότε κυβέρνηση, αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., δικαστές και κομμάτια της διοίκησης με έναν σκοπό: Την εξόντωση του όποιου πολιτικού αντιπάλου της κυβέρνησης. Την εξόντωσή του σε επίπεδο δολοφονία χαρακτήρα, την δημιουργία ποινικών δικογραφιών και εν συνεχεία τη δίωξή τους, μέσα από τη δικαστική διαδικασία. Και μάλιστα, με ανυπόστατες κατηγορίες και με δίκες έωλες, μέχρι να διακυβεύεται ακόμα και η ίδια η ελευθερία τους» πρόσθεσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για «βαθύ ζήτημα δημοκρατίας» ενώ σχολιάζοντας την παραδοχή του κ. Σκουρλέτη ότι ο Αλέξης Τσίπρας τα γνώριζε όλα αυτά, διερωτήθηκε για το ποιες ενέργειες έγιναν. «Οι αστυνομικοί που τα έκαναν όλα αυτά, που έδιναν ραπόρτο στην κυρία υπουργού για το τι έκαναν, τι πάθανε; Ακόμα τώρα που μιλάμε είναι στη θέση τους» υπογράμμισε.

Επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Τσίπρα

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα για την δράση παρακράτους επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», άφησε η πρώην Πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας σχολιάζοντας το δημοσίευμα στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά 90,1»,τόνισε ότι τα ερωτήματα και οι απαντήσεις είναι αμείλικτες και ότι οι αποκαλύψεις που γίνονται σε αυτό δείχνουν πως τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και η τάση της εξουσίας να ελέγξει τους θεσμούς,μηχανισμούς και όργανα που υπηρετούν τους πολίτες,ήταν «αχαλίνωτη».

Πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό προκύπτει ένας πρωθυπουργός που παρακολουθεί τους υπουργούς του, σημείωσε εμφατικά.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου,είπε ότι από τα στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτει πως υπάρχουν εμπεδωμένες πρακτικές μέσα στην αστυνομία από ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν εντολές από όπου και εάν προέρχονται, ζήτησε «θεσμικές αλλαγές», ενώ μιλώντας προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα, είπε πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε σχέση με την Δημοκρατία και πως πρέπει να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.