ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέτσας: Δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν, αλλά να γίνουν παρακράτoς

12:33 - 22 Ιουν 2020 | Πολιτική
Πέτσας: Δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν, αλλά να γίνουν παρακράτoς
Στη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, θέλησε να ανεβάσει το θέμα της Προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Με αφορμή τα όσα δήλωσε ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Πέτσας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για παρακρατικές μεθόδους στην περίοδο της διακυβέρνησής του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, φέρονται ότι «δύο υπουργοί συζητούσαν με έναν επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις», τόνισε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε ότι φέρεται ο κ. Νίκος Παππάς να ζητά από τον κ. Μιωνή να προτρέπει τον δικηγόρο κ. Παπασταύρου να βγει και να μιλήσει εναντίον της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι, συζύγου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά, και μάλιστα πολλά λεφτά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτά, όπως επεσήμανε, αναφέρονται σε ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή που κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Νίκο Παππά.

Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση: «δεύτερον: επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο υπουργοί συζητούσαν με επιχειρηματία για εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Και ο κ. Πέτσας συνέχισε: «Τρίτον: ο κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου να βγει να μιλήσει εναντίον της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινού πρωθυπουργού»

«Αν όσα περιγράφονται σε αυτήν την ανακοίνωση» ευσταθούν, ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι «βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» και συνέχισε λέγοντας πως «ο τότε υπουργός επικρατείας φαίνεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους». «Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης των εξουσιών», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Στο ίδιο πλαίσιο, «κάποιοι δεν ενδιαφερόταν να κυβερνήσουν τη χώρα» συνέχισε, αλλά «να γίνουν παρακράτoς, να ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας».

«Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει σήμερα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.