ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαγγελόπουλος: Ο Μιωνής προσπαθεί να σώσει Σαμαρά και Ράικου

16:34 - 22 Ιουν 2020 | Πολιτική
Την εκτίμηση ότι ο επιχειρηματίας Σάμπι Μιωνή προέβη στην κατάθεση συνομιλίας με τον Νίκο Παππά για να σώσει τον Αντώνη Σαμαρά, την Ελένη Ράϊκου, αλλά και εαυτόν, κάνει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο επιχειρηματίας κατέθεσε συνομιλία που φέρεται να είχε με τον Νίκο Παππά για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο πρώην υπουργός Επικρατείας διαψεύδει βέβαια τη συνομιλία, ενώ ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγορεί τον Μιωνή για... αντιπερισπασμό.

«Ο Μιωνής προέβη σήμερα σε αυτή την κίνηση για να σώσει τον Σαμαρά, την Ράικου και τον ίδιο» σχολίασε νωρίτερα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. «Η σημερινή κίνηση του κ. Μιωνή έρχεται μετά τις αποκαλύψεις για τις διαδρομές του χρήματος και τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της κ. Ράικου» πρόσθεσε. 

«Αυτό είναι το πραγματικό κύκλωμα. Ένα διεθνές κύκλωμα που διακινεί χρήμα παγκοσμίως σε βάρος αδύναμων χωρών όπως ο Άγιος Δομίνικος και η Βόρεια Μακεδονία. Και σε αυτό ήταν πρωταγωνιστής ο συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική, σύμφωνα με πηγή του ΣΥΡΙΖΑ, που επικαλείται το ΑΠΕ- ΜΠΕ.  

«Ο Μιωνής, στην προσπάθεια του να δείξει ότι ήταν θύμα δικό μου και όχι των Πλεύρη και Βορίδη, αναφέρθηκε στη δήθεν ανεξάρτητη έκθεση του Μ. Κάμπο. Αυτός σύμφωνα με εκτενές δημοσίευμα του Spiegel, εκτός από το ότι ήταν δικηγόρος του Μιωνή, βρέθηκε και ο ίδιος και η γυναίκα του με off shore σε Παναμά, Ουρουγάη, Βερμούδες κλπ. Με διαδρομές χιλιάδων ευρώ που καταλήγουν στον ίδιο και στη σύζυγό του» φέρεται επίσης να είπε. 

«Το όνομα Σαμαρά αναφέρεται σε έγγραφο για μίζα»

«Έγγραφο που φέρεται να έχει διαβιβαστεί στην προανακριτική επιτροπή δείχνει μίζα στον Σταύρο Παπασταύρου και αναφέρεται και στο όνομα Σαμαρά» επισημαίνουν ακόμα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητεί να γίνει ερώτημα προς την Εισαγγελία Διαφθοράς ποια είναι η συγκεκριμένη υπόθεση που ερευνάται, σε ποιο δικονομικό στάδιο βρίσκεται και ποιοι έχουν ευνοηθεί από την υπόθεση αυτή.

«Την ώρα που ακούμε για μίζα 2,6 εκατομμυρίων σε πρώην πρωθυπουργό της ΝΔ, μέσω στενού του συνεργάτη ο οποίος είναι και στενός συνεργάτης του Μιωνή, η ΝΔ επιχειρεί φθηνό αντιπερισπασμό με παράνομα κατατεθείσα ηχογραφημένη συνομιλία, η γνησιότητα της οποίας δεν ελέγχθηκε καν από καμία δημόσια Αρχή» σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή και τονίζουν: «Όσοι αντιπερισπασμοί και αν επιχειρηθούν, παραμένει επίμονο το ερώτημα στο οποίο καλείται να δώσει απαντήσεις η ΝΔ: Για ποιο λόγο αναμειγνύεται το όνομα Σαμαρά σε έγγραφο της δικογραφίας».

Πηγή του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επικαλείται έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρος, τον Οκτώβριο του 2015, ενώπιον του επίκουρου εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Ιωάννη Δραγάτση.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 22 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.