ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παππάς για «μαγαζάκι»: Εννοούσα του Μιωνή- Η απάντηση της ΝΔ

21:43 - 23 Ιουν 2020 | Πολιτική
Παππάς για «μαγαζάκι»: Εννοούσα του Μιωνή- Η απάντηση της ΝΔ
Απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από το ηχογραφημένο ντοκουμέντο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σάμπυ Μιωνή, έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Ο κ. Παππάς παραδέχθηκε ότι είναι η φωνή του αυτή που ακούγεται στο ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τον "καυτό" διάλογο με τον Μιωνή. Υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για "μαγαζάκι" και "πολλά λεφτά" αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε.

Ακόμη ανέφερε ότι οι συναντήσεις με τον Μιωνή έγιναν με πρωτοβουλία και έπειτα από επίμονα αιτήματα του επιχειρηματία, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε πως η συνάντηση έγινε έπειτα από παράκληση του κράτους του Ισραήλ και για λόγους εθνικού συμφέροντος.

«Εχουμε κάνει πεντακάθαρο ότι η μόνη μας εμπλοκή ήταν για το κράτος του Ισραήλ», είπε ο κ. Παππάς και υποστήριξε ότι ο μόνος λόγος που σ’ αυτή την υπόθεση προσπαθήσαμε να βρούμε λύση, ήταν η παρέμβαση του κράτους του Ισραήλ- ήθελε να γίνει πρεσβευτής ο κ. Μιωνή».

Ερωτηθείς για την αναφορά στο όνομα της συζύγου του Πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς, σημείωσε: «Σας είπα ότι ο μόνος λόγος που κάναμε παρέμβαση ήταν γιατί ζητήθηκε από άλλη κυβέρνηση, πατάνε τα κορδόνια τους όσοι επιχειρούν να εμπλέξουν τον Τσίπρα και την προηγούμενη κυβέρνηση. Ρωτήθηκα, ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε για τη συνάντηση. Έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μιωνή για να στήσει την ηχογράφηση». Όπως είπε ο κ. Παππάς, είχε συναντήσει τον κ. Μιωνή στο Μαξίμου.

ΝΔ: Ο Ν. Παππάς κατάπιε τη γλώσσα του

«Η μόνη αλήθεια που είπε ο κ  Παππάς είναι ότι η φωνή ήταν δική του» αναφέρει η ΝΔ σχολιάζοντας τη συνέντευξή που παραχώρησε στο Mega και επισημαίνει ότι το περιεχόμενο της απομαγνητοφωνημένης συνομιλίας με τον Σάμπυ Μιωνή, η οποία βρίσκεται από σήμερα στα χέρια της Εισαγγελίας, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πως η συνάντηση έγινε κατόπιν αιτήματος του Ισραήλ.   

«Τι σχέση έχει το υποτιθέμενο αίτημα του Ισραήλ με τον Παπαγγελόπουλο, την Τουλουπάκη, τα λεφτά, τα «μαγαζιά» και την στοχοποίηση της κας Μαρέβα Γκραμπόφκσι-Μητσοτάκη;» διερωτάται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Στο μείζον θέμα αναφοράς του Νίκου Παππά στην ηχητική συνομιλία με τον επιχειρηματία περί χρημάτων, η ΝΔ αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός είχε το θράσος να ισχυριστεί πως «όταν έλεγε στον κ. Μιωνή πως «κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά» εννοούσε τον ίδιο τον κ. Μιωνή τον οποίο είχε μπροστά του. Αλλά του μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο....»

Σχολιάζοντας η ΝΔ την έτερη αναφορά Παππά στο ηχητικό ντοκουμέντο περί μαγαζιού«» αναφέρει ότι ο ίδιος «Κατάπιε τη γλώσσα του ψελίζοντας κάτι ακαταλαβίστικα».

Χαρακτηρίζει την τηλεοπτική του εμφάνιση ως «θλιβερή» και επισημαίνει ότι με αυτή έπεισε μόνο για ένα, πράγμα, για την ενοχή του, καθώς και ότι προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε να «πουλήσει» φύκια για μεταξωτές κορδέλες και καλεί τον κ. Τσίπρα είτε να διαγράψει το στενό συνεργάτη του κ. Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:57 - 23 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.