ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχώρησε από την προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος-Τι σχολιάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ

17:25 - 25 Ιουν 2020 | Πολιτική
Αποχώρησε από την προανακριτική ο Παπαγγελόπουλος-Τι σχολιάζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
Αποχώρησε νωρίτερα από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ' αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων, αλλά να ζητήσει προθεσμία για τη σύνταξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

Τι σχολιάζει η ΝΔ

Πηγές της ΝΔ σχολιάζοντας την αποχώρηση του κ. Παπαγγελόπουλου αναφέρουν: «Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε τη μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο. Λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες. Και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το "κεντρικό μαγαζι" υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο "παραμάγαζο" την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακομα και μέχρι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για τη διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Η θέση Τσοβόλα

Απο την άλλη πλευρά ο κ. Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγος του κ. Παπαγγελόπουλου είπε ότι ο πελάτης του αποχώρησε οριστικά καθώς υπήρξε «σαφής παραβίαση των υπερασπιστικών του δικαιωμάτων». Σημείωσε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε «παρανομίες και αλλαζονίες της πλειοψηφίας» και εκτίμησε πως «Η πλειοψηφία εχει προαποφασίσει παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο οπως προανήγγειλε ο Αδωνις Γεωργιάδης». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η μεθοδολογία που ακολούθησε η προανακριτική «θυμίζει το ‘89».

«Λίγο πριν μας στραγγαλίσουν τους καταγγείλαμε και φύγαμε. Δεν είναι ελιγμός η αποχώρηση. Δεν ειχα ολοκληρώσει αυτα που ειχα να πω. Πήγανε να με φιμώσουν» είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες, σημειώνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν ότι: «Η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται. Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά, το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ήθελαν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήθελαν να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες μετά την παράνομη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.
Εδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής.
Το επιχείρημα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πλειοψηφίας, είναι απλά γελοίο. Τους διαψεύδουν τα πρακτικά αλλά και οι διαρροές που οι ίδιοι έκαναν και από τις οποίες φαίνεται ότι οι ερωτήσεις ήταν εκατοντάδες από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.