ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Έχουμε απέναντί μας ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας

18:55 - 25 Ιουν 2020 | Πολιτική
Τσίπρας: Έχουμε απέναντί μας ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας
Να αναλάβει την ευθύνη για τα πεπραγμένα του και όσα αποκαλύπτονται μετά τη δημοσιοποίηση του διαλόγου του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή κάλεσε τον Νίκο Παππά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Απαντώντας, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, στην ομιλία του καταφέρθηκε και εναντίον της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την ως... αδίστακτη.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απέναντι μας δεν έχουμε απλά μια κυβέρνηση, ένα αντίπαλο κόμμα, αλλά ένα σύστημα εξουσίας. Που δε διστάζει να κάνει τα πάντα και να αξιοποιήσει τα πάντα για να εδραιωθεί» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία για την εντιμότητα των στελεχών μας, τα οποία σε όλες τις περιστάσεις έχουν αποδείξει την ανιδιοτέλεια τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας μας πρέπει να αναλαμβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για λάθη. παραλήψεις ή αστοχίες».

Στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Νίκος Παππάς ζήτησε το λόγο αμέσως μετά τον Πρόεδρο και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

"Θέλω ευθύς εξαρχής να τοποθετηθώ αναλαμβάνοντας την ευθύνη και να κάνω την αυτοκριτική μου για σημεία της παρανόμως κτηθείσας συνομιλίας που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Είναι προφανές ότι όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα που προσπαθούσα να καθησυχάσω.

Ωστόσο λάθη ύφους και ουσίας, έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας. Και αναλαμβάνω γι αυτό την ευθύνη".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.