ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες αποκαλύψεις για διαλόγους «ντροπής» Παπαγγελόπουλου - Καμμένου παρουσία Τσίπρα

13:11 - 27 Ιουν 2020 | Πολιτική
Νέες αποκαλύψεις για διαλόγους «ντροπής» Παπαγγελόπουλου - Καμμένου παρουσία Τσίπρα
Νέους σοκαριστικούς διαλόγους μεταξύ Πάνου Καμμένου και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου παρουσία του Αλέξη Τσίπρα για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Παραπολιτικά», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Σε αυτούς του διαλόγους «ντροπής» ο Πάνος Καμμένος φέρεται να ζητά από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να παρέμβει στον προϊστάμενο της Εισαγγελέας Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για να «χτυπήσει» τον εκδότη της εφημερίδας, Γιάννη Κουρτάκη.

Οι διάλογοι Καμμένου - Παπαγγελόπουλου

«Πάρε τον Ζαγοραίο για να τους γα...σει» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας, η οποία αναφέρει ακόμη:

• Όταν ο Πάνος προέτρεπε τον Μίμη, ενώπιον του Αλέξη, να διατάξει ανώτατο δικαστικό λειτουργό «να μας δέσει» για εγκληματική οργάνωση – η πιστή διήγηση μιας απίστευτης συζήτησης στο γραφείο Τσίπρα στη Βουλή

• Πώς η παραζάλη της εξουσίας τύφλωσε το «σύστημα», που νόμιζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πλέον άτρωτος – και συζητήσεις για ρουσφέτια, που εμπλέκουν φιλικούς προς το σύστημα επιχειρηματίες.

• Ο ρόλος του Σπ. Παπαχρήστου, κουμπάρου του πρώην υπουργού Άμυνας που υποστήριζε ότι έχει δώσει αγώνες να τον βάλει στη Βουλή, και γιατί ο Πάνος και η Τζούλη αρέσκονταν στους ρόλους του «Πουαρό» και της «Μάτα Χάρι» - Φωτογραφία από την εορταστική βραδιά στα μπουζούκια.

• Τι σηματοδοτούν οι εξελίξεις στην ΕΛ.ΑΣ.

• Θα ερευνηθούν από δικαιοσύνη και Βουλή οι πρακτικές που παραπέμπουν σε παρακράτος και εγκληματική οργάνωση.

Η αντίδραση της ΝΔ

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα, η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα "Παραπολιτικά", αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά.

Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄ αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι "αρμοί της εξουσίας" στην υπηρεσία του παρακράτους.

Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι’ αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

Δεν διέψευσε ο Παπαγγελόπουλος

Μιλώντας στο Mega, o πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι υπήρξε συνάντηση μεταξύ του ίδιου και του διευθυντή των Παραπολιτικών, Παναγιώτη Τζένου.

Μάλιστα, στην ερώτηση αν είναι ψευδείς οι πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος επέλεξε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας ότι δεν θα μπει σε διάλογο, ενώ στην ερώτηση αν θα αντιδράσει νομικά απέναντι στο δημοσίευμα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης δεν απάντησε θετικά.

Είπε μόνο ότι υπάρχει ηθικό και δημοσιογραφικό θέμα με παράνομη ηχογράφηση μιας συνάντησής τους.

Η απάντηση Ζαγοραίου

«Όποιος ξέρει να σιωπά, ξέρει και να μιλά» αναφέρει ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπο του.

Η ανακοίνωση του εισαγγελικού λειτουργού εκδόθηκε μετά από δημοσίευμα των Παραπολιτικών, το οποίο επικαλείται διαλόγους μεταξύ δύο υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του κ. Ζαγοραίου έχει ως εξής:

«Mε αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψη μου αλλά και το κύρος της Δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του Αρείου Πάγου και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νομού ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευμένοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου, ήτοι την απολυτή ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη Δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου, γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:21 - 27 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.