ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα Ανώγεια - Τι είπε για τις βεντέτες

17:09 - 27 Ιουν 2020 | Πολιτική
Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στα Ανώγεια - Τι είπε για τις βεντέτες
"Ήρθα για να συμπορευτούμε μαζί ώστε, να λειτουργήσει και στον ευλογημένο αυτό τόπο, με τη συνεισφορά όλων μας, η δημοκρατία. Βρίσκομαι εδώ ως προσκυνητής του τόπου σας, της περιοχής αλλά και ως εκπρόσωπος του νόμου".

Με αυτή την επισήμανση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε με φορείς, εκπροσώπους κοινωνικών ομάδων, την τοπική αυτοδιοίκηση και απλούς πολίτες του Δήμου Ανωγείων και του Δήμου Μυλοποτάμου, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, στο Ρέθυμνο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, οι αστυνομικοί διευθυντές των τεσσάρων νομών της Κρήτης, ενώ στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο των Ανωγείων, και στη δημόσια συζήτηση, συμμετείχαν ο υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαίρη Λιονή και πρώην δήμαρχοι των Ανωγείων.

Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση

Όπως ανέφερε ο υπουργός, "με απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, έχουν τοποθετηθεί στα κλιμάκια ΤΑΕ της περιοχής 50 νέοι αστυνομικοί, έμπειροι, εκπαιδευμένοι, πολλοί από τους οποίους είναι και οι γηγενείς Κρητικοί. Με όλα τα μέσα, με καινούργια οχήματα, θα επιδιώξουμε, μέσω ενός επιχειρησιακού σχεδίου, να οδηγήσουμε τον νόμο και την τάξη στην περιοχή, στα επίπεδα τα κανονικά. Να λειτουργήσει ο νόμος, η δημοκρατική τάξη, να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης, έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε στους Ανωγειανούς, αλλά και στους ανθρώπους όλου του Μυλοποτάμου: "Θα είμαστε μαζί σας, μαζί με τους Ανωγειανούς μαζί με τους Μυλοποταμίτες, μαζί με όλους σας κάθε μέρα, θα είμαστε εδώ ελέγχοντας και εποπτεύοντας την εφαρμογή των μέτρων και είμαστε βέβαιοι ότι η αυτορρύθμιση που επιχειρεί η δημοτική αρχή των Ανωγείων, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, οι άνθρωποι των Ανωγείων, οι κάτοικοι όλοι, η αυτορρύθμιση που επιχειρείται εδώ, πολύ σύντομα, με την προσπάθεια της Πολιτείας και μέσα από την εφαρμογή του νόμου, θα δώσουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την κοινωνική ειρήνη και την ομαλή συμβίωση των κατοίκων στην περιοχή".​

Από αυτό τον τόπο κάλεσε όλους τους Ανωγειανούς, αλλά και όλους τους πολίτες του Μυλοποτάμου, λέγοντάς τους: "Να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία, στην εκμετάλλευση, στην απανθρωπιά και στους σκοτωμούς. Και αν η βεντέτα είναι στις παραδόσεις σας, είσαστε παλικάρια και μπορείτε να την αλλάξετε, διότι όλες πάλεψαν και χάλασαν. Όχι μόνο γιατί το λέει ο νόμος, αλλά διότι οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες. Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς, σέβομαι την ιστορία τους, σέβομαι όμως και τη δημοκρατία, σέβομαι τον νόμο και αυτόν εκπροσωπώ". Η παρανομία στη δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας προς κάθε κατεύθυνση: "Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση, διότι αν έκανε εξαιρέσεις ο νόμος θα ήταν άδικος. Ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, στα Ζωνιανά, στη Μάνη, στα Σφακιά" και αποχαιρέτησε όλους τους πολίτες της πρώην επαρχίας Μυλοποτάμου, λέγοντας: "Σας χρωστάω μία μαντινάδα για να σας αποχαιρετήσω. Βεντέτες και παλιάνθρωποι τη φήμη μας μαυρίζουν, χαλούν ανθρώπινες ψυχές και όλους μας ταλανίζουν". ​

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.