ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Prorata: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί

13:58 - 29 Ιουν 2020 | Πολιτική
Prorata: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-Οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί
Προβάδισμα 14 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης PRORATA SA.

Βασικά Σημεία Έρευνας

Η πρόθεση ψήφου διαμορφώνεται ως εξής: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 5%, ΚΚΕ 4%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3%, ΜΕΡΑ25 2.5%, ΧΑ 1% ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ1.5%. Το 5% απαντά «ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ» και το 16% «ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ/ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ/ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ».

fefefe

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια/αντιπάθεια προς τους πολιτικούς αρχηγούς, το 49% δηλώνει ότι σίγουρα/μάλλον συμπαθεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 35% τον Αλέξη Τσίπρα, το 25% την Φώφη Γεννηματά, το 25% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 10% τον Κυριάκο Βελόπουλο, και το 22% τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην ερώτηση σχετικά με τη συμπάθεια προς τα πολιτικά πρόσωπα, στη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρώτος έρχεται στο σύνολο του δείγματος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 49% ενώ στους στους ψηφοφόφους του κόμματος πρώτος έρχεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 86%. Στον ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται ο Ανδρέας Ξανθός με 46% στο σύνολο του δείγματος ενώ στους ψηφοφόρους του κόμματος πρώτη είναι η Έφη Αχτσιόγλου με 95% ποσοστό συμπάθειας. 

15 1

l9l9jkt

Στην ερώτηση «Κατά τη γνώμη σας η κατάργηση των «καλλιτεχνικών μαθημάτων» στο Λύκειο θα ήταν μια πρωτοβουλία προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση;», το 72% των ερωτηθέντων απάντησαν σίγουρα/μάλλον προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ το 23% απάντησε σίγουρα/μάλλον προσ τη σωστή κατεύθυνση.

Στην ερώτηση σχετικά με το test για τον COVID-19 το 18% δηλώνουν ότι θα το πλήρωναν μόνοι ανεξαρτήτως κόστους και συμπτωμάτων, το 24% δηλώνει πως δεν θα πλήρωνε σε καμία περίπτωση για το test. Tο 56% δηλώνουν πως εξαρτάται, από αυτούς το 32% θα πλήρωναν για το test αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί ανεξαρτήτως κόστους, το 43% θα πλήρωνε αν είχαν υποψίες και το κόστος δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό, ενώ το 22% θα έκανε το test αν το κόστος δεν ήταν υψηλό ανεξάρτητα αν είχαν υποψίες ότι έχουν προσβληθεί. Το 75% λέει πως θα πλήρωνε μέχρι 50 ευρώ για να κάνει τον έλεγχο. Το 33% των ερωτώμενων υποστηρίζει πως το μεγαλύτερο κόστος των tests πρέπει να επωμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ ένα 30% λέει πως πρέπει να το επωμιστεί το Ελληνικό Κράτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.