ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Η χώρα «ανοίγει» με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια

18:13 - 29 Ιουν 2020 | Πολιτική
Μητσοτάκης: Η χώρα «ανοίγει» με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια
«H πανδημία άλλαξε τις ζωές όλων μας, αλλά νομίζω ότι μας έδωσε και τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε δυνάμεις, ψυχικά αποθέματα τα οποία είχαμε μέσα μας και να μπορέσουμε να βγούμε ως κοινωνία πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με νέους και στελέχη της ΟΝΝΕΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τις προσωπικές ιστορίες των νέων ανθρώπων, συζήτησε μαζί τους για το πώς βίωσαν την περίοδο της καραντίνας, αλλά και τη δράση που ανέπτυξαν μέσα σε αυτήν. Εξήρε δε το γεγονός πως όλοι τους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εθελοντικών δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων στην κοινωνία. «Το συγκρατώ ως ιδιαίτερα σημαντική παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έδωσε συγχαρητήρια για όλες τις δράσεις που έχει αναλάβει η ΟΝΝΕΔ και κυρίως γι’ αυτήν την «εξαιρετική ιδέα» της οργάνωσης των ΟΝΝΕΔ talks, που μέσα από την τεχνολογία έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς νέους ανθρώπους να έρθουν σε επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης, υπουργούς, οι οποίοι «βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτού του μεγάλου αγώνα, τον οποίον δώσαμε τους τελευταίους μήνες, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, η οποία τόσο άλλαξε τις ζωές όλων μας. Αλλά νομίζω ότι μας έδωσε και τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε δυνάμεις, ψυχικά αποθέματα τα οποία είχαμε μέσα μας και να μπορέσουμε να βγούμε ως κοινωνία πιο ισχυροί και πιο ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο «πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν να αντιμετωπίσετε αυτήν την περιπέτεια, μια γενιά η οποία στην ουσία ανδρώθηκε, μεγάλωσε, ενηλικιώθηκε επαγγελματικά την εποχή της κρίσης. Εκεί που είχαμε την εντύπωση ότι ατενίζαμε τον ορίζοντα με μεγαλύτερη αισιοδοξία, ήρθε και μας βρήκε η κρίση της πανδημίας, μία απρόβλεπτη κρίση η οποία μας υποχρέωσε να αναδιατάξουμε τις προτεραιότητές μας. Αλλά αυτό το οποίο εγώ κρατώ από την αντιμετώπιση της κρίσης είναι το γεγονός ότι στην προσπάθεια αυτή στρατεύτηκε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Εμείς προφανώς και δώσαμε τις κεντρικές οδηγίες, δώσαμε το λόγο στους ειδικούς οι οποίοι μας υπέδειξαν τι ήταν αυτό το οποίο έπρεπε να κάνουμε, αλλά χωρίς να μπορέσουμε να πάρουμε με το μέρος μας τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και θα έλεγα και κυρίως τους νέους ανθρώπους δεν θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει αυτό το οποίο τελικά πετύχαμε. Και ποιο είναι αυτό; Να περιορίσουμε στο ελάχιστο το πρώτο κύμα της πανδημίας και να μπορούμε να είμαστε τώρα έτοιμοι να υποδεχτούμε οργανωμένα τουρίστες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχοντας κάνει όλη την προετοιμασία η οποία είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσουμε ότι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε στους επισκέπτες μας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, στάθηκε σε δύο σημεία: «Στην ομοψυχία των πολιτών και τη στάση της γενιάς μας, των νέων αυτής της χώρας. Τα δύο αυτά σημεία δεν προέκυψαν τυχαία. Ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής ουσίας και αλήθειας. Ειδικά οι νέοι, που είχαν κουραστεί από τα πολλά μεγάλα λόγια, εκτίμησαν το αποτέλεσμα αλλά και το γεγονός ότι ο λόγος δόθηκε στους ειδικούς. Είμαστε μια γενιά που παλεύει για την κατάρτιση και την πρόοδό της και γι’ αυτό η νέα κουλτούρα μάς δίνει ελπίδα» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.