ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανεργία το νούμερο 1 πρόβλημα των Ελλήνων

11:55 - 02 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Η ανεργία το νούμερο 1 πρόβλημα των Ελλήνων
Καθώς ο... φόβος για την υγεία υποχωρεί, η οικονομία έρχεται στο προσκήνιο και ασφαλώς ο βιοπορισμός είναι το νούμερο ένα πρόβλημα για τους περισσότερους Έλληνες. Η πανδημία έφερε αναταράξεις και καθώς βαδίζουμε στη μετά-Covid εποχή, υπάρχει ανασφάλεια για την απασχόληση, γεγονός που προβληματίζει και την κυβέρνηση. Δημοσκόπηση της MRB επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Οι μισοί Έλληνες ζουν με το... φόβο της ανεργίας.

Αν και υπάρχει γενικη ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η δύσκολη πραγματικότητα προβληματίζει και η ανεργία αποτελεί τον πιο σημαντικό "πονοκέφαλο".

Οι πολίτες σε δημοσκόπηση της MRB θεωρούν σε ποσοστό 49,3% πως η ανεργία είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας.

Ακολουθούν: Μεταναστευτικό / Προσφυγικό / Οικονομικοί μετανάστες με 39,5%, Υγεία / Περίθαλψη με 32,8%, Οικονομική ανάπτυξη με 30,2% και πανδημία COVID-19 με 29,9%.

Στο πλαίσιο αυτό, δικαιολογούνται και οι διαρκείς εκκλήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά προς τις επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Το πρόγραμμα "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" αποτελεί το βασικό εργαλείο για να επιτευχθεί ο στόχος και ήδη σχεδιάζονται νέες παρεμβάσεις, καθώς η ανεργία μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να συγκρατηθεί σε "νορμάλ" επίπεδα.

Το πολιτικό σκηνικό

Κατά τα λοιπά, πάντως, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μοιάζει να αντέχει, καθώς η ΝΔ προηγείται με 18,2% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 40,1% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 21,9%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής με 6,6%, ΚΚΕ με 5,2%, Ελληνική Λύση με 3,8%, ΜέΡΑ 25 με 2,8%, Χρυσή Αυγή με 1,5%.

«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 4,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 13,2%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή»: 5,2%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 65,3% η ΝΔ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15,3%.

Στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα, ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, θα θέλατε να κερδίσει έστω και με μία ψήφο διαφορά στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, το 43,4% απαντά η ΝΔ, το 26,6% ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 17,8% κανένα κόμμα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζoυν και τα ποσοστά που συγκεντρώνουν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας;».

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει το 45,6% των ερωτηθέντων και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 26,3%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 23%.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 12:40 - 02 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.