ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσία Μητσοτάκη η τελετή έναρξης εργασιών στο Ελληνικό την Παρασκευή

21:00 - 02 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Παρουσία Μητσοτάκη η τελετή έναρξης εργασιών στο Ελληνικό την Παρασκευή
Όπως είχε ανακοινωθεί από το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός θα παραστεί προσωπικά στις 08.30 το πρωί της Παρασκευής στην τελετή που σηματοδοτεί την έναρξη της εμβληματικής επένδυσης.

Το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, θα επισκεφθεί την Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 08:30, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τελετή έναρξης των εργασιών.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, «μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα κι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη»

Πρόκειται, σύμφωνα με τον υφυπουργό για ένα έργο που εξυψώνει την εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο αλλά και την όψη του λεκανοπεδίου της Αττικής καθώς:

  • Αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας.
  • Περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ και λοιπών υποδομών.
  • Δημιουργεί έναν τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.
  • Αγγίζει το ποσό των 8 δισ. ευρώ.
  • Δημιουργεί 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.
 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

Επίσης την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», θα απαντήσει στην Βουλή σε ερώτηση της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για την οικονομία και την εργασία.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναπτύξει τις νέες πρωτοβουλίες που θα πάρει η κυβέρνηση για να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας και την επιχειρηματικότητα. Οι πρωτοβουλίες αυτές, μεταξύ άλλων, θα αφορούν στο Πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:05 - 02 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.