ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Στην Ελβετία προς ενίσχυση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων

17:05 - 03 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Κουμουτσάκος: Στην Ελβετία προς ενίσχυση του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων
Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα στην Ελβετία θα συνεχιστεί και ενισχυθεί, όπως προκύπτει από τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργου Κουμουτσάκου, με τον Ελβετό ομόλογό του, Μάριο Γκάτικερ, στην Ελβετία.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, η συζήτηση με τον κ. Γκάτικερ επικεντρώθηκε στη στενή συνεργασία Ελλάδας - Ελβετίας στο προσφυγικό, που υλοποιείται με κοινές δράσεις, συνεργασία η οποία θα συνεχιστεί και θα ενταθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα, τόσο στο θέμα της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών ασύλου - συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων τεχνικών κλιμακίων - όσο και στο θέμα της μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων. 

Σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων στα κύρια σημεία που πρέπει να περιλαμβάνει η νέα Ευρωπαϊκή Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως το θέμα της υποχρεωτικής αλληλεγγύης, οι αποτελεσματικές επιστροφές σε τρίτες χώρες και η εκρίζωση των δικτύων των διακινητών.

Κατά την επίσκεψή του στην Ελβετία, ο κ. Κουμουτσάκος επισκέφθηκε τη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην πόλη Βαλόρμπ, όπου φιλοξενούνται οι 52 ασυνόδευτοι ανήλικοι που μετεγκαταστάθηκαν στην Ελβετία από δομές της Ελλάδας, και συνομίλησε με τα παιδιά και τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Συναντήθηκε επίσης με τον Ύπατα Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φίλιππο Γκράντι αλλά και το γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, Αντόνιο Βιτορίνο.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.