ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Η ΕΚΤ να δίνει 2.000 ευρώ το μήνα σε κάθε πολίτη

16:55 - 07 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Αντί η ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα ύψους 750 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει το "πρόγραμμα μπαζούκας", να κόψει χρήματα και να τα μοιράσει στους Ευρωπαίους πολίτες. Αυτή την πρόταση καταθέτει ο επικεφαλής του ΜΈΡΑ25, πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, για κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός». Αυτή είναι η λύση που θα ανακουφίσει οικονομικά, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού, του πολίτες της ΕΕ, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βαρουφάκης, αναφέρει πως με αυτόν τρόπο η ΕΚΤ θα έδινε μια άμεση βοήθεια προς τους πολίτες της ΕΕ, που έχουν χάσει το εισόδημά του. Επίσης, σημειώνει, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τις υποχρεώσεις τους δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην οικονομία η οποία θα έπαιρνε μια ανάσα από την εισροή χρημάτων στην αγορά.

Αντί να συμβεί αυτό ωστόσο, το ίδιο ποσό, έδωσε εντολή η Κριστίν Λαγκάρντ, να τυπωθεί και να διανεμηθεί στις τράπεζες ως ποσοτική χαλάρωση, τονίζει ο κος Βαρουφάκης.

{https://twitter.com/DiEM_25/status/1280160947244535809}

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.