ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας εναντίον Κεραμέως: Φέρνει νομοσχέδιο καθ’ υπόδειξη των σχολαρχών

14:02 - 08 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Τσίπρας εναντίον Κεραμέως: Φέρνει νομοσχέδιο καθ’ υπόδειξη των σχολαρχών
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ιδιωτική εκπαίδευση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), υπογράμμισε ότι στόχος του σχεδίου νόμου είναι η απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων και απολύσεων των εκπαιδευτικών και «η υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σπουδών». «Θα βρεθούμε ριζικά απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο που πάει πάρα πολύ πίσω τη δημόσια εκπαίδευση και βεβαίως το θέμα της εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών», σημείωσε χαρακτηριστικά κ. Τσίπρας.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «αντιδραστικό νομοσχέδιο που δεν έρχεται τυχαία κατακαλόκαιρο» και υπενθύμισε ότι τέτοιες «απαιτήσεις σχολαρχών» έρχονταν και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «μέσω της τρόικας, όχι από τους σχολάρχες κατευθείαν γιατί εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους σχέσεις -όπως γνωρίζω έχουν πολύ στενές σχέσεις με το κόμμα της ΝΔ οι συγκεκριμένοι».

«Είχαμε δώσει δύσκολες μάχες τότε», τόνισε ο κ .Τσίπρας, «για να δυσκολέψουμε τις απολύσεις που ήταν το βασικό τους αίτημα και να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, όπως πρέπει να είναι. «Και ταυτόχρονα», συνέχισε, «να διατηρήσουμε τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων μέσα στο γενικότερο πλαίσιο της δημόσιας εκπαίδευσης, από τους κανόνες και τους όρους που πρέπει αυτή να διέπεται ώστε να εξασφαλίζεται η ποιότητα της παρεχόμενης γνώσης».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι υπάρχουν δύο «προβληματικά ζητήματα» με το νομοσχέδιο. «Το ένα που αφορά τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, που πλέον απελευθερώνονται οι σχέσεις εργασίας με ό,τι αυτό μπορει να σημαίνει, οι συμβάσεις, οι απολύσεις...»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.