ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοϊδης: Η Δημοκρατία αναστενάζει στις συγκεντρώσεις

16:20 - 08 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις υπακούει στην κοινή λογική, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εκφράζοντας την άποψη πως και θα ψηφιστεί, αλλά και θα εφαρμοστεί.

Ο νόμος θα εφαρμοστεί γιατί από μια διαδήλωση θέλουμε να θυμόμαστε τα συνθήματα και τους σκοπούς για τους οποίους έγινε, όχι τα επεισόδια, τις φθορές, την ταλαιπωρία και την ένταση, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα αναστενάζει στα γήπεδα και η Δημοκρατία στις συγκεντρώσεις» κι «αυτό θα αλλάξει».

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κατάθεσε αλλαγές στο νομοσχέδιο μετά από παρατηρήσεις και προβληματισμούς που έθεσε το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής,  ενώ χαιρέτισε την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να το υπερψηφίσει.

Αντίθετα, αναφέρθηκε προσωπικά στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε και ως "διαχρονικό φίλο".

«Γιάννη, εσύ σκέψου ποια σημαία κρατάς σήμερα, σκέψου καλά ποιος καταστρέφει σήμερα» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τον οποίο ο κ. Ραγκούσης είχε κατηγορήσει νωρίτερα ότι κάθεται στα ίδια έδρανα με ανθρώπους που βλάπτουν την Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης συνέχισε σε προσωπικό τόνο λέγοντας πως «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γέννησε μια κληρονομιά καταστροφικής πόλωσης. Το κόμμα που συμμετέχεις την έχει ακόμα σημαία την εχθροπάθεια και την πόλωση. Τη λέω καταστροφική, διότι καταργεί βασικό κεκτημένο μεταπολίτευσης: ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι να μην είναι εχθροί, και τα μεγάλα κόμματα να εξισορροπούν τις εθνικολαϊκιστικές τάσεις, με το μεταρρυθμιστικό τους έργο» ανέφερε. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «το κεκτημένο αυτό πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη θεσμική παρακμή που ακολουθεί η ηγεσία του. Εγώ, σε αυτό το πολύτιμο κεκτημένο παραμένω αμετακίνητος. Ήταν η πυξίδα της πολιτικής μου στάσης. Χαίρομαι που συνεισφέρω στην επαναφορά του κεκτημένου αυτού, για να γυρίσουμε σελίδα μεταρρυθμίζοντας και όχι καταστρέφοντας". Κατέληξε, δε, λέγοντας στον κ. Ραγκούση: «Χαίρομαι Γιάννη, που επιτέλους η χώρα αναπνέει σήμερα, έξω από ένα τοξικό, φωνακλάδικο κλίμα ανορθολογισμών, συνωμοσιολογίας και αντιφιλελευθερισμού».

Μετά την ομιλία του κ. Χρυσοχοΐδη, ανακοινώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1-14 του νομοσχεδίου, που αφορούν στις διαδηλώσεις, καθώς και επί του άρθρου 19 για τη «Σύσταση Διεύθυνσης Πρόληψης της Βίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.