ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός... γραμμής ο Γιώργος Παπανδρέου-Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

19:41 - 09 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Εκτός... γραμμής ο Γιώργος Παπανδρέου-Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις
Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ακολουθεί τη γραμμή της Φώφης Γεννηματά και δηλώνει πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αντιδημοκρατικό ακόμα και μετά τις παρεμβάσεις» και ζήτησε «την απόσυρσή του».

Με τον τρόπο αυτό, ξεκαθάρισε προφανώς ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γραμμή της υπόλοιπης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ στην ψηφοφορία. Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ακόμα:  «Το νομοσχέδιο περιόριζε και περιορίζει το δικαίωμα στις συναθροίσεις. Δυναμιτίζει το κλίμα, οδηγεί σε διχαστικές αντιπαραθέσεις. Υπήρξαν αντιδράσεις από φορείς εργαζομένων. Παρά τη διάθεση Γεννηματά να επιδιώξει εποικοδομητική στάση, το νομοσχέδιο παραμένει αντιδημοκρατικό. Το δικαίωμα της συνάθροισης είναι βασικό κάθε δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ας δεχθώ ότι δεν είναι στις προθέσεις του σημερινού υπουργού να απαγορεύσει διαδηλώσεις, ο νόμος δίνει το δικαίωμα στην εκάστοτε εξουσία να σταματήσει ακόμα και μια ειρηνική διαδήλωση, ακόμα και μια συγκέντρωση ενός κόμματος. Δίνονται υπερεξουσίες, δίνεται κίνητρο στους μπαχαλάκηδες, δίνεται λόγος στους προβοκάτορες να ποινικοποιήσουν μια ειρηνική διαδήλωση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.