ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών

20:59 - 09 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Χρυσοχοΐδης: Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών
«Τραμπούκοι δολοφόνοι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως «αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη».

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν αντιλαμβάνομαι τον δραματικό τόνο του κ. Βούτση. Υπάρχουν όμως πραγματικά περιστατικά. Οι δυνάμεις εδώ δέχθηκαν 15 μολότοφ και οι μολότοφ σκοτώνουν. Και έρχεστε να μας πείτε… Τραμπούκοι δολοφόνοι, επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Αυτοί διέλυσαν τη συγκέντρωση και τώρα καταστρέφουν την πόλη. Η αστυνομία δεν είχε κανένα λόγο να διαλύσει τη συγκέντρωση. Η αστυνομία προστατεύει τους διαδηλωτές. Αν νομίζετε ότι την πολιτική μάχη που χάσατε δυο μέρες, θα την κερδίσετε με τραμπουκισμούς πλανάστε. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν να καταστρέψουν την πόλη».

Από την πλευρά του, ο κ. Βούτσης απάντησε στον υπουργό: «Απαράδεκτο να λέτε ότι καλύπτουμε η χρησιμοποιούμε τραμπούκους, πάρτε το πίσω», με τον κ. Χρυσοχοΐδη να σχολιάζει: «Είπα για τραμπούκους και δολοφόνους έχουμε και τραυματίες αστυνομικούς έπεσαν πάνω με μολότοφ να τραυματίσουν και να σκοτώσουν αστυνομικούς. Αυτοί που έκαναν την επίθεση πρέπει να συλληφθούν. Και αυτό προσπαθεί να κάνει τώρα η αστυνομία πριν καταστρέψουν την πόλη».

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη: «Δώσατε εντολές η ανεχθήκατε το προγκρόμ σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Δεν μπορείτε κατά την κοινή δημοκρατική λογική και τάξη να είστε σε αυτά τα έδρανα. Ή να απομακρυνθείτε ή να λογοδοτήσετε στη Βουλή. Εάν σε αυτή την εκδήλωση συμβαίνουν αυτά που μαθαίνουμε, παιδιά με μηχανάκια να μπαίνουν μέσα στην εκδήλωση και να προκαλούν, τι θα συμβεί στις επόμενες  εκδηλώσεις; Να αναλάβετε την ευθύνη ή, αν σας έχουν υπερβεί τα γεγονότα, να παραιτηθείτε σήμερα».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:25 - 09 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.