ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά αποφασίζει για Παπανδρέου, Καστανίδη

08:18 - 10 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Κρίση στο ΚΙΝΑΛ: Η Γεννηματά αποφασίζει για Παπανδρέου, Καστανίδη
Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις έφερε κρίση στο ΚΙΝΑΛ, καθώς δύο βουλευτές του κόμματος αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη γραμμή της ηγεσίας.

Εκτός της επίσημης γραμμής του κόμματος κινήθηκαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι μίλησαν στη Βουλή και δήλωσαν αντίθετοι με το νομοσχέδιο, ενώ στη συνέχεια απείχαν από την ψηφοφορία.

Ο κ. Παπανδρέου είχε προϊδεάσει για την άρνησή του να υπερψηφίσει το νομοσχέδιο, καθώς στην ομιλία του στη Βουλή, ζήτησε την απόσυρσή του , χαρακτηρίζοντάς το «αντιδημοκρατικό», ακόμη και μετά τις αλλαγές που έγιναν καθ’ υπόδειξη του ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, μολονότι έγιναν αρκετές αλλαγές και παρά τη σχετική επιδίωξη του Κινήματος Αλλαγής και της ίδιας της Φ. Γεννηματά, παραμένει στη βάση του αντιδημοκρατικό. «Σοβαρή διαβούλευση δεν έγινε», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι πλέον περιορίζεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Αντίθετος με το νομοσχέδιο ήταν και ο Χάρης Καστανίδης, γεγονός που ανάγκασε τη Φώφη Γεννηματά να συγκαλέσει την ΚΟ του κόμματος.

"Συγκαλώ στις 14:00 την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με θέμα τα όσα συνέβησαν στην σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά σε προσωπικό τόνο, που έχει κι αυτό τη σημασία του.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.