ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Προστασίας Πολίτη: Τι απαντά σε καταγγελίες για τα επεισόδια

11:23 - 10 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Υπ. Προστασίας Πολίτη: Τι απαντά σε καταγγελίες για τα επεισόδια
Απαντήσεις σε καταγγελίες σχετικά με τη δράση της αστυνομίας στη διάρκεια της διαδήλωσης της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας δίνουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αρχικά, σχετικά με βίντεο που κυκλοφορεί στα social media και δείχνει μοτοσυκλετιστές της ΕΛΑΣ να πέφτουν κυριολεκτικά με ορμή πάνω σε μπλοκ διαδηλωτών που απλώς συμμετείχε στην πορεία χωρίς να προκαλεί επεισόδια, το υπουργείο υποστηρίζει πως η ομάδα «ΔΡΑΣΗ» πέρασε μέσα από τη διαδήλωση κυνηγώντας μπαχαλάκηδες.

Παράλληλα, οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απαντούν και στα όσα δήλωσε ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για ύπαρξη φωτογραφίας που δείχνει άνθρωπο που ήταν στον περίβολο της Βουλής, ντυμένο όχι με αστυνομικά, ο οποίος με γουόκι τόκι είχε επαφή πιθανότατα και με άτομα που έκαναν αυτές τις έκνομες ενέργειες.

Ο κ. Βούτσης κάνοντας λόγο για ασφαλίτη στο προαύλιο της Βουλής ανανεώνει τη φαρμακερή θεωρία συνωμοσίας. Για κακή του τύχη τον είχε διαψεύσει η κυρία Γεροβασίλη τον Ιανουάριο του 2019, σημειώνουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:

«Στο προαύλιο της Βουλής ήταν αξιωματικός της κρατικής ασφάλειας που συντόνιζε τις δυνάμεις. Αν απαγορεύεται από αξιωματικό της κρατικής να κυκλοφορεί με πολιτικά ρούχα να μας το πει ο κ. Βούτσης. Η ανεύθυνη μεταφορά στην αίθουσα του κοινοβουλίου δήθεν πληροφοριών, ταιριάζει σε εκπρόσωπο των μπάχαλων και όχι σε πρώην πρόεδρο της Βουλής».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.