ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «μάτι» της κυβέρνησης τα πανηγύρια

11:11 - 12 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Στο «μάτι» της κυβέρνησης τα πανηγύρια
Ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων στα πανηγύρια άφησε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του OPEN ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι  κάθε μέρα στο δρόμο» τόνισε. Εφόσον διαπιστωθούν αυτές τις μέρες παραβάσεις μέσα στις επόμενες μέρες  η κυβέρνηση θα  ανακοινώσει  περιοριστικά μέτρα σημείωσε. Μάλιστα ανέφερε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα υπάρχουν κυρώσεις σε υπευθύνων.

Ο κ. Παπαθανάσης μάλιστα δεν απέκλεισα να ανασταλούν τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα, παραδεχομενος  ότι είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους. 

Παράλληλα σε σχέση με τη στήριξη των επιχειρήσεων παρέπεμψε στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού από την Κέρκυρα όπου είπε ότι θα υπάρξει για πρόσθετη στήριξη στους επιχειρηματίες αν χρειαστεί. Εξειδικεύοντας ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τα στοιχεία από τους τζίρους Ιουλίου των επιχειρήσεων για να δει τι επιπλέον μέτρα στήριξης θα λάβει. Σε σχέση με τις μειώσεις ενοικίων σε εμπορικές επιχειρήσεις αλλά κι εργαζόμενους που δεν είναι σε αναστολή που έχουν εξαιρεθεί από το «πακέτο» μειώσεων Ιουλίου παρέπεμψε στο υπ. Οικονομικών και στα όσα θα επεξεργαστεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.