ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουμουτσάκος: Το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς είναι διεθνές, παγκόσμιο ζήτημα

14:52 - 13 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Κουμουτσάκος: Το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς είναι διεθνές, παγκόσμιο ζήτημα
Στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, μίλησε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

Με αφορμή τις προκλήσεις Ερντογάν και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο αναπληρωτής υπουργός σχολίασε πως "όταν κάποιος έχει στο μυαλό του να μετρηθεί με την ιστορία δεν παίρνει πάντα ορθολογικές 100% αποφάσεις που βασίζεται στην γεωπολιτική ή στην ισορροπία ισχύος, υπάρχει ένα ζήτημα πιο προσωπικό θα πρέπει αυτό να το εντάξουμε στην ανάλυσή μας και για την επόμενη περίοδο που έχουμε μπροστά μας"

Συνέχισε δε, λέγοντας πως "κινδυνεύουμε να συρρικνώσουμε τη σημασία του γεγονότος αν το κάνουμε μόνο ελληνοτουρκικό. Νομίζω ότι η Ελλάδα όμως ταυτόχρονα εκ των πραγμάτων από την ιστορία, την γειτνίαση και χιλιάδες άλλους λόγους οφείλει  και θα είναι όλα αυτά δείχνουν- η κινητοποίηση του πρωθυπουργού, οι ενέργειες του υπουργού Εξωτερικών- θα είναι χώρα πρώτης γραμμής σε μια προσπάθεια διεθνούς αντίδρασης στην απόφαση αυτή."

Αναφορικά με τη στάση της Ευρώπης στο ζήτημα, ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίστηκε δηκτικός: "Κάποια στιγμή η Ευρώπη πρέπει να μετρήσει ποια είναι η δική της αναμέτρηση με την ιστορία και με αυτά τα οποία πρέπει να υπερασπιστεί. Πιστεύω ότι στον κατάλογο αντιμέτρων που όπως είπε ο κ. Δένδιας έχει ζητήσει να διαμορφωθεί στην ΕΕ θα υπάρξουν ευφυείς τρόποι για να ασκηθεί η κατάλληλη πίεση τη στιγμή που πρέπει".

Τέλος, ερωτηθείς για το αν φοβάται την πιθανότητα ενός θερμού καλοκαιριού στις ελληνοτουρκικές σχέχεις ο κ. Κουμουτσάκος δεν παρέλειψε να εφιστήσει την προσοχή στην ανάγκη εγρήγορσης εν αναμονή πιθανών εξελίξεων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:41 - 13 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.