ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Άφησαν τη χώρα χωρίς δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία

19:05 - 13 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Κατρούγκαλος: Άφησαν τη χώρα χωρίς δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία
Ο μηχανισμός ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία που εξασφάλισε ο Αλ. Τσίπρας το 2019 δεν χρησιμοποιήθηκε επί ένα έτος, η τουρκική προκλητικότητα μεγάλωσε και τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίζεται -μόνη αυτή- αιφνιδιασμένη για την Αγία Σοφία, με στελέχη όπως οι Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης κ.τ.λ. να παριστάνουν τον υπουργό Εξωτερικών, είπε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξή του στο ρ/σ "Στο Κοκκινο” ο κ. Κατρουγκαλος υποστήριξε ότι "Μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται αιφνιδιασμένη από την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, είναι κάτι που είχε προαναγγελθεί. Αλλά είναι χαρακτηριστικό δείγμα της γενικότερης στάσης της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, έχοντας αφήσει την χώρα χωρίς διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία για σχεδόν ένα χρόνο".

Για να μην χάνουμε το δάσος, όπως είπε χαρακτηριστικά, "το βασικό ζήτημα είναι ποια θα έπρεπε να είναι η στάση της χώρας μας απέναντι στην αναθεωρητική στρατηγική της Τουρκίας, που το τελευταίο διάστημα εκδηλώνεται με ιδιαίτερη επιθετικότητα. Και εμείς έχουμε πει από την αρχή πως ο στόχος θα πρέπει να είναι ο διάλογος -αλλά για να συρθεί η Τουρκία σε διάλογο με βάση το Διεθνές Δίκαιο χρειάζεται διπλή τακτική από την Ελλάδα, με την μετατροπή των ελληνικών "κόκκινων γραμμών" σε ευρωτουρκικές και "εξοπλισμένες" με κυρώσεις, όπως πέτυχε ο Αλ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός, ώστε να εμποδιστεί η Τουρκία να κάνει την επόμενη επιθετική κίνηση, αλλά και με την αναζήτηση της πρωτοβουλίας στις δικές μας κινήσεις, να μην περιμένει η Ελλάδα να αντιδράσει κατόπιν εορτής”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.