ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δήμας: Η Τουρκία είναι ένας περιφερειακός ταραξίας

11:07 - 14 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Δήμας: Η Τουρκία είναι ένας περιφερειακός ταραξίας
Στο ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 Fm και την εκπομπή «Πρωινή Πτήση» με το δημοσιογράφο Τηλέμαχο Σαντοριναίο, μίλησε την Τρίτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την έρευνα και την τεχνολογία, Χρίστος Δήμας.

Ο υφυπουργός δήλωσε την ικανοποίηση του σε σχέση με τα αποτελέσματα του χθεσινού ευρωπαϊκού συμβουλίου των υπουργών εξωτερικών και την αλληλέγγυα στάση των εταίρων αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Έγινε ένα θετικό πρώτο βήμα δεν σημαίνει ότι έχουμε φτάσει στο τελικό αποτέλεσμα αλλά έχει γίνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζει τόσο ο κ. Ερντογάν όσο και η Τουρκία ότι πλέον κάθε πράξη που θα κάνουν θα έχει τις συνέπειές της και έχει φτάσει η στιγμή που η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει πολύ πιο αποτελεσματικά σε όλες αυτές τις προκλήσεις που κάνει η Τουρκία" ανέφερε ο κ. Δήμας.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος με την απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, ο υφυπουργός σχολίασε με νόημα πως "γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν είναι οι καλύτερες άρα η Ρωσία κοιτάζει και αυτή να δει πως θα προασπίσει τα δικά της συμφέροντα."

Σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθείθερμό επεισόδιο νοτίως της Κρήτης, ο κ. Δήμας επεσήμανε: "Το να προβλέψεις θερμό επεισόδιο δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από εκεί και έπειτα η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε προειδοποιήσει τους ευρωπαίους εταίρους και όχι μόνο για τα τι θα έπρεπε να γίνει άμεσα εφόσον συνέβαινε ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα." 

Αναφερόμενος στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών ανέφερε πως "το γεγονός πως ο  κ. Τσίπρας δεν έχει αποπέμψει τον κ. Παππά αποδεικνύει πολύ απλά πως και ο κ. Τσίπρας ήταν γνώστης της κατάστασης και αυτό είναι το πιο λυπηρό.  Από εκεί και έπειτα η πορεία του κ. Καμμενου είναι γνωστή, δεν νομίζω ότι κανείς εξεπλάγην από όλες αυτές τις αποκαλύψεις είναι όμως λυπηρό για την ελληνική πολιτική σκηνή. Έχει φτάσει η στιγμή όπου πρέπει να τραβήξουμε οριστικά μια γραμμή με το παρελθόν και να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι η πολιτική δεν γίνεται με όρους πεζοδρομίου και όρους παρασκηνιακούς, η πολιτική πρέπει να χαράσσεται με στρατηγικό σχέδιο, με όραμα με συζητήσεις."

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:20 - 14 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.