ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη

14:03 - 15 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη
Συνολικά 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του βουλευτή και τομεάρχη Οικονομίας, Νίκου Παππά, ζητούν από τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επικρατείας να καταθέσουν στη Βουλή το ενδιάμεσο πόρισμα της Επιτροπής Πισσαρίδη. Την αίτηση συνυπογράφει και η γραμματέας της Κ.Ο., Όλγα Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «σε δημοσιεύματα (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου) του περασμένου Σαββάτου και Κυριακής αναφέρεται η παράδοση στον πρωθυπουργό του ενδιάμεσου πορίσματος της Επιτροπής Πισσαρίδη.

Βασικό αντικείμενο της εν λόγω επιτροπής αποτελεί η σύνταξη της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας. Η κατατεθειμένη και συμφωνημένη με τους θεσμούς αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποιήθηκε.

Το αντικείμενο της επιτροπής έχει επανακαθοριστεί υπό το φως των επιπτώσεων της πανδημίας του Covid-19 στην ελληνική οικονομία και επιπρόσθετα λόγω της συζήτησης που έχει εκκινήσει για τη χρηματοδότηση ως του ποσού των 32 δισ. ευρώ της ελληνικής οικονομίας από την Ε.Ε. μέσω του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί το κείμενο του ενδιάμεσου πορίσματος της Επιτροπής Πισσαρίδη «επειδή, οι όροι αξιοποίησης των ως άνω πόρων είναι αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Επειδή, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, η εν λόγω επιτροπή φαίνεται να προτείνει μείζονες αλλαγές, όπως η μετάβαση σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα ασφάλισης (ιδιωτικοποίηση). Επειδή, η αξιοποίηση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, υπερβαίνει τον χρονικό ορίζοντα του βίου αυτής της κυβέρνησης».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 15 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.