ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Να αποκλιμακωθεί η ένταση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας

21:59 - 16 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Κατρούγκαλος: Να αποκλιμακωθεί η ένταση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας
Την ανάγκη να σταματήσουν οι συγκρούσεις στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν ώστε να αποτραπεί νέα επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στην περιοχή, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο τομέαρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στην δήλωσή του ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει: "Θα πρέπει επίσης άλλες δυνάμεις να μην υποδαυλίζουν τέτοιες αντιπαραθέσεις, πιέζοντας χώρες που θεωρούν αντιπάλους όπως την Αρμενία.

Καθοριστικής σημασίας για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την κατάπαυση του πυρός θα είναι η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ, ώστε η όξυνση αυτή να λάβει τέλος και να επικρατήσουν η ειρήνη και η ασφάλεια στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Καυκάσου. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ".

Υπενθυμίζεται, πως η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν άρχισαν και πάλι την Πέμπτη τις διασυνοριακές συγκρούσεις, έπειτα από μια ημέρα κατάπαυσης του πυρός, σύμφωνα με τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών που αλληλοκατηγορούνται για το ποιος άρχισε πρώτος τις εχθροπραξίες.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση του κ. Κατρούγκαλου έχει ως εξής:

«Η αναζωπύρωση τις τελευταίες μέρες της έντασης και των συγκρούσεων στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν θα πρέπει να σταματήσει, ώστε να αποτραπεί νέα επικίνδυνη αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Θα πρέπει επίσης άλλες δυνάμεις να μην υποδαυλίζουν τέτοιες αντιπαραθέσεις, πιέζοντας χώρες που θεωρούν αντιπάλους όπως την Αρμενία.

Καθοριστικής σημασίας για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την κατάπαυση του πυρός θα είναι η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας και του ΟΗΕ, ώστε η όξυνση αυτή να λάβει τέλος και να επικρατήσουν η ειρήνη και η ασφάλεια στην ευαίσθητη αυτή περιοχή του Καυκάσου.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η διαμεσολαβητική προσπάθεια της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ.».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.